Jump to content

djelomični prigovor rješenju o ovrsi?


VT99

Preporučene objave

Poštovani,

 

prema rješenju o ovrsi ovrhovoditelja HPB-a imam sljedeću situaciju:

 

u izvatku iz poslovnih knjiga imamo glavnicu (900kn) + kamate (550kn) + ostali troškovi (1250kn), naravno tu su još troškovi odvjetnika te javnog bilježnika.

 

Ovršenik je svjestan svog dugovanja + troškova ovrhe osim troškova koji su navedeni kao OSTALI TROŠKOVI za što ni u poslovnici nisu znali objasniti na što se odnose te nisu izdali specifikaciju tih troškova nego su ljubazno zamolili da se dođe kroz nekoliko dana dok kolege iz Zagreba jave o čemu je riječ.

 

inaće riječ je o dugovanju po tekučem računu. Nejasno je što su ostali troškovi, što oni predstavljaju.

 

Isplati li se prema ovome ići na djelomično pobijanje rješenja za iznos ostalih troškova, jer u startu su tu još i troškovi suda te izlazak odvjetnika HPB-a? A ako se čeka odgovor od strane HPB-a proći će 8 dana (još su 3 dana ostala). Može li ovo njima proći ako oni naknadno u procesu dostave neku specifikaciju s kojom ovršenik trenutno nije upoznat?

 

molim savjet, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno hvala na odgovorima.

 

Fakincina, sve je uredu sa prijedlogom, problem je vjerodostojna (izvadak iz poslovnih knjiga) gdje je prikazan iznos glavnice, iznos kamata te ti famozni ostali troškovi.

 

Leon2012, ja sam svjestan da prilikom djelomičnog prigovora neosporeni dio ide na pravomoćnost a osporeni dio ostaje pod upitnikom. Međutim moje pitanje se odnosi iz razloga isplatljivosti osporavanja. ukoliko se ne ospori taj dio potraživanja onda još uz tih 1000kn dolaze i troškovi suda i odvjetnika.

 

Problem je i dalje što je nepoznanica koji su to troškovi koji se moraju osporiti. Kako za rok prigovora postoje još dva dana, sutra će ovršenik tražiti, pisanim putem, da mu se ispiše specifikacija po tekućem računu (nije puno riječ je o dvije godine) te opet specifikaciju troškova.

 

novo pitanje:

Ako bude išao prigovor a ovršenik ima dokaz da mu je uskračeno pravo uvida u potraživanja ovrhovoditelja a ta ista potraživanja budu stvarna.... postoji li mogućnost da trošak postupka ide na ovrhovoditelja a ne ovršenika jer mu je isti uskratio pravo uvida i time ga naveo prema prigovoru..

 

molim za savjet. puno hvala.

 

ps. pod ostalim troškovima mogu eventualno biti troškovi vođenja računa, sms usluga, int. bankarstvo....ali ti troškovi obično terete tekući račun na kraju mjeseca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija