zok9999 objavljeno: 24. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 24. studeni 2012. Molim da mi netko pojasni.... Imam objekt na moru, površine cca 25m2, koji je napravljen od sendvič (termo) panela debljine 6cm, pričvršćenih na varene čelične profile. Sve sam sam povario i pošarafio, dakle nisam imao stručnog izvođaća niti sam imao neki projekt... Objekt je na betonskim temeljima s izlivenom pločom. Kad sam u agenciji za legalizaciju pitao može li se takva građevina legalizirati, odgovorili su mi da se to ne smatra trajnom građevinom, te da je legalizacija takvog objekta upitna. Po njima građevina mora biti od betona, cigle i sl.... No kad gledam ove hangare i skladišta, i oni su konstruirani od istih materijala, čeličnih profila i termo panela, samo su većih gabarita, pa su i profili puno jači. Uz to objekt je na poljoprivrednom zemljištu, pa me zanima može li se legalizirati kao neka pomoćna poljoprivredna zgrada ili sl.? Zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 27. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 27. studeni 2012. Trajnost odredjene građevine je propisana njenom sposobnošću posjedovanja zahtijevane razine sigurnosti i uporabljivosti u određenom vremenskom razdoblju. Kao sigurnost se uzima u obzir sposobnost konstrukcije da podnese vanjska djelovanja , uz neki koeficijent sigurnosti, dakle, s većom ili manjom rezervom. Uporabljivost je njena sposobnost udovoljavanja zahtjevima namjene. Vremensko razdoblje tijekom kojega konstrukcija mora trajati, odnosno ispunjavati svoju funkciju, naziva se uporabnim vijekom građevine.. Ako vasa gradjevina ispunjava navedene uvjete,nevidim razlog zasto se nebi smatrala trajnom gradjevinom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zok9999 odgovoreno: 27. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 27. studeni 2012. Hvala na odgovoru. Postoji li negdje nekakav pravilnik ili možda kakva tablica trajnosti ili nešto tomu slično? Koliko neka građevina mora imati rok trajanja da bi imala status trajne građevine? Moj objekt je načinjen od čeličnih profila debljine 3mm, koji su višestruko zaštičeni bojim, a prema specifikaciji proizvođaća termo panela, isti su izrađenio od pocinčanog, plastificiranog profiliranog lima te ispunjeni pur-pjenom.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.