mtkovic objavljeno: 19. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 19. prosinac 2012. pozdrav, zanima me može li fizička osoba koja je u stalnom radnom odnosu kod poslodavca A sklopiti ugovor o posredovanju sa drugom pravnom osobom, nazovimo ju pravna osoba B (koja se bavi različitom djelatnošću od pravne osobe A), te kakve su obveze prema državi jedne i druge strane(fizičke osobe i pravne osobe B, jer davanja državi za fizičku osobu plaća pravna osoba A)? Odnosno, koji je najefikasniji način rješavanja ovakvog jednostavnog pravnog odnosa kojeg sam vjerojatno sam zakomplicirao hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krester odgovoreno: 21. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2012. osoba B je isplatitelj provizije, posredničke naknade, posredinku - fizičkoj osobi. Naknada se smatra oporezivim primitkom temeljem kojeg se utvrđuje drugi dohodak. Isplatitelj je obvezan obračunati i platiti predujam poreza na dohodak i prirez te MIO i ZO. Naknada se isplaćuje na žiro-račun fizičke osobe. Osoba nije dužna podnijeti godišnju prijavu poreza na dohodak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.