Jump to content

Pitanje


BlackWolf

Preporučene objave

Pozdrav,nisam siguran da li pitam na pravom mjestu ako ne, onda neka moderatori prebace moje pitanje tamo gdje spada.

 

Ovako,ja i moje sestre smo većinski suvlasnici.Svaki od nas četvero ima po 147/672 udjela.Ima još i njih sedmero koji su manjinski suvlasnici.Dvoje po 32/672 i petero s 4/672.S tim da se ti udjeli dijele na četri različite parcele.

Igrom slučaja smo slučajno saznali da su ovi neki koji imaju po 4/672 udjela prodali svoj dio nekom tipu kojemu treba put do svoje zemlje.

 

1.Mene zanima da li oni mogu slobodno prodavati svoje udjele ili trebaju prvo od nas većinski suvlasnika dobiti pristanak?

 

2.Taj tip hoće svoje udjele koje je kupio sve prebacit na jednu parcelu, gdje bi napravio put do svoje zemlje.Da li on mora od nas tražit pristanak ili to može napraviti bez nas?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki suvlasnik moze samostalno raspolagati svojim dijelom pa tako i sklapati kupoprodaju,za sto mu nije potrebna suglasnost ostalih suvlasnika koji nemaju pravo prvokupa,izuzev ako drugacije nije ugovoreno.

Sa kupcem,odnosno novim suvlasnikom mozete rijesiti mirnu podjelu suvlasnistva,a ukoliko to nemozete,onda svaki suvlasnik ima pravo podnijeti prijedlog za sudsko razvrgnuce suvlasnistva,i u konkretnom slucaju bi to bila geometrijska dioba jer je izvodljiva na zemljisnoj cestici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija