Jump to content

ovrha na nekretninu koja ima hipoteku


azron

Preporučene objave

Diners mi je prvo blokirao račun, ali pošto je drugi u redosljedu u naplati, tražio je od suda ovrhu na pola nekretnine u kojoj smo ja i suprug suvalsnici.Međutim, nekretnina ima hipoteku banke za kredit koji se uredno otplačuje, i otplata će završiti tek za 13 godina.

Ono šta me zanima je-da li se ovrha može provesti s obzirom da je stan u zalogu banke, a kredit se uredno otplačuje??Da li onda mogu samo staviti zabilježbu na vlasnički list tj.upisati se iza banke?

I zanima me tko bi kupio pola stana?

molim odgovor nekog iskusnog.hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da se napravi dioba i isplati suprug, od ostatka ne bi bilo dosta ni za banka a kamoli za ovrhovoditelja.Jer zna se po kojim se cijenama prodaju nekretnine na javnim dražbama. Znaći, prodajom ne bi ništa postigli. A i tu je suvlasnik-suprug koji će se protiviti prodaji njegovog dijela.I banka koja neće svoj zalog dati samo tako.Komplicirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka je prva u redu čekanja i baš ju briga tko pokreće ovrhu ako će ona naplatiti svoja potraživanja. Dokazano iz prakse.

Ako je banci u interesu da se stan ne proda neće se dogoditi. Ako ovrhovoditelj traži dražbu, mogu tražiti da se obustavi ovrha ako je očigledno da se prodajom nekretnine neće dobiti novac za namirenje ovrhovoditelja. S obzirmo da je druga polovica neovršena, dio od prodaje banci, dio neovršenom suvlasnik, a ovrhovoditelju neće ostati ništa za naplatiti se. Ili će Diners čekati dok se banka ne naplati ili će promijeniti predmet i sredstvo ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa sud sam neće učiniti. Ovrhovoditelj je upisan iza banke. Ovrhovoditelj može tražiti da se provede prodaja, ako dodje do toga vi možete tražiti da se ne provede pružajući dokaze da se ovrhovoditelj neće naplatiti iz prodaje. Ukoliko sud to prihvati ovrhovoditelj može promijeniti predmet i sredstvo ovrhe. Svakako ovrhovoditelj će ostati cijelo vrijeme uknjižen kao založni vjerovnik i kamata na njegovu tražbinu raste dok se ne naplati!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija