Jump to content

moze li mi itko hitno pomoc - idem na sudsku parnicu zbog tele2 racuna


antonijatonkatona

Preporučene objave

Nisam platila tele2 racun na vrijeme i njihova podruznica inkaso mi je posala troskove ovrhe od 800 kn, ja sam njima napisala zalbu da sam platila racun (taj isti dan kad sam i poslala zalbu ), da ga nisam bila u mogucnosti platit posto sam student i nemam nikakva primanja ... ali sam im napisala da se ne smatram duznom platiti troskove ovrhe ( zato sto nemam primanja ....) .. ugl. prije tjedan dana sam dobila odgovor , i ne znam sto da napisem u zalbu

ovako glasi odgovor :

Opcinski sud u V.Gorici po sutkinji toga suda M.B, kao sucu pojedincu u parnockom prometu tuzitelja inkaso d.O.o Osijek zastupanog po punomoceniku J.M, odvjetniku iz Osijeka protiv mene.

!. stavlja se izvan snage o ovrsi javnog biljeznika M.B, broj ovrhe... u dijelu u kojem je odredena ovrha i ukidaju se sve ovrsne radnje.

2. Po pravomocnosti ovog rjesenja, postupak ce se nastaviti na ovom sudu kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.

 

Obrazlozenje

Na prijedlog ovrhovoditelja , javni biljeznik je protiv ovrsenika donio rjesenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

Protiv toga rjesenja pravovremeno je ovrsenik ulozio prigovor kojim pobija rjesenje o ovrsi.

U smislu odredbe čl.5.j.st.1. Ovrsnog Takona (NN br. 57/96.,29/00,.173/03.,194/03.,151/04.,88/05., i 67/08, dalje u tekst OZ9, javni biljeznik kojem je podnesen prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave i koji je temeljem takve isprave donio rjesenje o ovrsi , proslijedio je navedeni pravodoban i dopusten prigovor ovrsenika Opcinskom sudu u V. Gorici.

S obzirom da ovrsenik u prigovoru u cijelosti pobija rjesenje o ovrsi, ovaj sd je temeljem clanka 54.st 2 OZ-a stavio izvan snage rjesenje o ovrsi javnog biljeznika u dijelu u kojem je odredena ovrha i ukinuo provedene ovrsne radnje te rijesio kao pod tocku I izreke ovog rjesenja, NAdalje, odredbom cl.54.st.2Oz-a , propisano je da ce se postupka nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga, te spis dostaviti mjesno nadleznom parnicnom sudu. ..... i tako dalje ... iamm jos samo 2 dana za zalbu STO DA NAPISEM ? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iz teksta nije jasno dali si dobila opomenu pa platila dug

ili si dobila rješenje za ovrhu pa platila dug.

ako je dug plaćen po primitku opomene nisi dužna snositi trošak ovrhe .

ako je dug plaćen po primitku rješenja za ovrhu dužna si platiti traženi trošak .

 

ako sam dobro razumio čeka te sudska rasprava.

prije rasprave sudu pošalji očitovanje (ovršenika )

u očitovanju navede nedostatak aktivne legitimacije Inkaso d.O.o.

navedi da je dug plaćen (priloži kopiju uplatnice).

na raspravi to takođe ponovi.

 

inkaso je firma koja otkupljuje dugove i naplaćuje svoje usluge na način da sudskim putem traži naplatu "otkupljenog duga" i svojih troškova.

na raspravi traži da uz ugovor o otkupu duga prilože i uplatnicu,kao dokaz da su dug kupili i platili . (ako su sklopili ugovor a na račun prodavatelja nisu uplatili ugovorenu svotu, ugovor je fiktivan)

ako dug nisu kupili (i platili ) nemaju aktivnu legitimaciju za podnošenje tužbe, prijedloga za ovrhu tj. nemaju pravo tražiti naplatu tuđeg duga.

 

nedostatak aktivne legitimacije te možda izvuče, ako sudac bude korektan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija