Jump to content

smanjenje alimentacije


emanuelica

Preporučene objave

imam jednu molbu..sadasnji muz mi se razveo prije 4 god..ima dva sina od 14 i 16 god..placa alimentaciju od 1600 kn..samnom se ozenio i imamo djete od 1i pol god ..placu dobije 2200 do 2500 kn kad mu odbije alimentaciju..ja sam nezaposlena ,i postanari smo..molila bi savjet dali postoji mogucnost na smanjenje njegove alimentacije posto ima samnom djete..npr-nova okolnost ..tesko prezivljavamo mjesec..hvala unaprjed..i srdacan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iznos od 1600kn za dvoje djece iz prethodnog braka je mali s obzirom da je zakonski minimum za jedno dijete školske dobi oko 1200kn. Moje osobno mišljenje je da ćete teško dobiti smanjenje, a da ćete se uvući u postupak (parnicu) koja traje mjesecima (nerijetko i god-dvije -tri). U tom postupku bi mooožda (ali samo možda) dobili smanjenje od recimo...200kn...isplati li se to?

 

Žao mi je što vam je situacija takva kako ste opisali jer i ovo malo dijete od 1,5 god zaslužuje da ima dovoljno za svoje potrebe. Zato obratite pozrnost na to da bi vas Centar i sud mogli pitati na koji način o tom djetetu skrbite i možete li uopće skrbiti o njemu... To nije baš zgodna situacija... I djeca iz prethodnog braka s tim nemaju nikakve veze niti mogu poslužiti kao nekakvo objašnjenje.

 

Vama je jedini izlaz (po mom skromnom mišljenju, a da se ne uvrijedite) da vaš suprug dodatno zaradi za svu djecu a da ISTOVREMENO vi pokušate naći nekakav posao i da možete omogućiti toj djeci koliko toliko kvalitetan život.

Smanjenje alimentacije djeci iz prethodnog braka neće vas spasiti niti puno pomoći vašem zajedničkom djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija