Jump to content

CO osiguranje vozila-Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne izjave


baushtelac

Preporučene objave

Molim pomoć i svjet.

 

Od javnog bilježnika primio sam rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne izjave kojim Croatia osiguranje na temelju izvoda iz poslovnik knjiga potražuje određeni iznos od 2.117,24 kn za obavezno AO zajedno sa zakonskim zateznim kamatama tekućim na taj iznos od 19.06.2009. godine uz naravno i sve dodatne troškove ovrhovitelja u iznosu 926,25 kn.

Kao dokaz za potraživanje priložen je izvadak iz poslobnih knjiga CO tj. pregled fakturirane i naplaćene premije po obvezniku plaćanja.

 

Na to rješenje uložio sam u zakonskom roku od 8 dana Prigovor na rješenje o ovrsi.

Kao prilog prigovoru priložio sam kopije računa o uplati osiguranja te kopije slipova kojima je uplaćeno Mastercardom.

 

Na osnovu prigovora primio sam od nadležnog suda rješenje kojim se stavlja izvan snage rješenje o ovrsi javnog bilježnika i ovih dana mi (kao što je pretpostavljam i pravni slijed) stiže poziv za pripremno ročište u sporovima male vrijednosti (što za mene uz osnovni iznos,zatezne kamate i pretpostavljam još neke dodatne troškove i nije baš mali iznos).

 

Moram napomenuti da sam osiguranje sklopio i uplatio u prostorijama HAK-a,odnosno tvrtke u njihovom prostoru koja je izdala račun za ugovaranje obaveznog osiguranja od AO (koji srećom još uvijek posjedujem).

Sama uplata je osiguranja je protekla bez problema prethodnom autorizacijom kartice na POS-u.Čak sam primio i sms na mob u izvršenoj transakciji.

 

Dakle,ugovaranje i račun je izdala privatna tvrtka NN dok mene CO tereti za kompletan iznos uplate premije nastao 28.05.2009.

 

Nakon isteka tog ciklusa osiguranja i iduće godine sam produžio osiguranje vozila kod istog osiguravatelja bez ikakvih problema ili uvjeta (koje bi mi napomenuli pretpostavljam) tako da je sve to vrlo zbunjujuće.

Tim više što nisam upoznat da je bilo kome uspijelo ugovoriti osiguranje vozila bez plaćanja ili osiguranja plaćanja.

 

Molim savjet i pomoć što mi je dalje činiti i koje su mi mogućnosti i opcije?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na sud ponijeti originale na uvid i police koju ste sklopili sa drugim osiguravateljem za utuženo razdoblje, te kopije koje niste poslali u dovoljnom broju primjeraka za sud i stranke (2). Osiguranje ste sklopili, ali sa drugim osiguravateljem.

Pozvati se na zakon o obveznom osiguranju u promet, promašenu pasivnu legitimaciju i pobijati na ročište rješenje i trošak u cijelosti. Nije na odmet ni istaknuti prigovor zastare. (zapišite si to)

Obvezno doći na pripremno ročište i iznjeti sve što sam naveo. Ako ne dođete odluka se može donesti bez vas, ročište se neće odgoditi makar opravdali izostanak jer je spor male vrijednosti, a ako bude još jedno ročište ne možete više predlagati dokaze, već samo na pripremnom ročištu.

Vi ste osigurani kod drugog osiguravatelja, a zašto AO nije obavijesti CO nije na vama niti je to vaša dužnost.

Pogledajte Zakon o obveznim osiguranjima u prometu, posebno čl. 8. st. 6 (a i ostale stavke tog članka). to vam ide u prilog.

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definitivno ću ponijeti dokumentaciju na sud.Međutim mislim da ste pogrešno shvatili tekst. Vozilo je u tom periodu bilo osigurano u CO kao i u narednom godišnjem ciklusu osiguranja.

Uplata je izvršena u prostorijama HAK-a koju koristi privatna tvrtka koja ugovara osiguranja vozila za više osiguravatelja te mi je od te tvrtke izdan i račun.

Logičniji slijed bi mi bio da CO potražuje sredstva od tvrtke koja je u nihovo ime ugovarala osiguranja a tek tada da ta tvrtka potražuje novac od mene (u slučaju da nije uplaćeno osiguranje) ali to nije slučaj,već CO potražuje taj iznos direktno od mene unatoč tome što posjedujem račun i slipove kao dokaz o uplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija