Jump to content

Zakon o sigurnosti na cestama! Pomoć!


lakilayla

Preporučene objave

U 12om mjesecu 2010 sam se parkirala na pločniku i drugi auto je udario u moja otvorena vrata, naravno, ja sam kriva za nepropisno parkiranje i ugrožavanje sigurnosti prometa na cestama, dobila sam kaznu od 1700 kna, na što sam uložila žalbu! Na saslušanju (u 9om mjesecu 2011.) mi je sutkinja oprostila veći dio novčane kazne i odredila da moram platiti 700 kna. To mi je rečeno usmeno. Nakon toga nisam dobila nikakvu pismenu presudu niti uplatnicu na kućnu adresu. U 10om mjesecu 2012. dobila sam poziv na sud zbog iste stvari, a kako sam bila na dugom bolovanju i nisam iz istog grada gdje je prekršaj počinjen, telefonski sam kontaktirala sud i objasnila da sam već bila i dala svoj iskaz, te da zbog bolesti i udaljenosti nisam u stanju se pojaviti. Rečeno je da onda će se "presuditi" u mojoj odsutnosti.

I danas sam dobila opet po 3. put poziv na sud, zbog iste stvari!!

Mene sada zanima da li je nastupila neka vrsta zastare i kako da se iščupam iz svega toga! Jer sam sada u stanju se pojaviti na tom ročištu.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molila bih ako bi mi mogli objasniti situaciju : Bila sam opet na sudu o čemu sam već pisala, nakon što je drugi sudac opet uzeo moju izjavu, ušao je i gospodin koji me udario, on je dao izjavu (a ja cijelo vrijeme mislim da je on pozvan na ročište jer snosi dio odgovornosti, odnosno krivice za događaj). Nakon toga potpisujem izjavu i vidim da pokraj mog imena stoji da sam ja okrivljenik, a on SVJEDOK! KAko je moguće da on ne snosi nikakvu krivicu?? Kada bi mi mogli objasniti, možda ja iz svoje perspektive ne vidim pravednost u svemu tome, a ipak je ima?? Znači ja stojim na cesti pokraj nepropisno parkiranog auta i sa otvorenim vratima, on udari u moja vrata i samo sam ja kriva??! U šoku sam i nemogu vjerovati, pa gdje je tu pravda??? Znači ja se mogu zabiti u krivo parkirani auto i taj drugi će biti kriv? Ili kome bih se mogla obratiti za objašnjenje, nije više bit moja kazna i presuda jer je to sitnica naspram mog razočarenja našim pravnim sustavom!!! Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija