Jump to content

dobrovoljni davaoc krvi


deejayboys

Preporučene objave

Poštovani,dobrovoljni sam davaoc krvi u RH.Krajem 2012.dao sam krv 50-ti put.Pošto muškarci nakon 35-tog davanja imaju pravo na oslobođenje participacije,podigao sam potvrdu u crvenom križu i javio sam se u HZZO da mi daju potvrdu za oslobađanje plačanje participacije.Odgovor je bio :Vi nemate pravo,jer niste zaposleni u RH.Naime radim u jednoj od država EU,ali sam državljanin RH i krv dajem u RH.Pošto ja nemam pravo tražio sam da mi to pravo prebace na suprugu.Supruga je zaposlena u RH,ni to nemože???Supruga mora sebi plačati dopunsko osiguranje on one bijede koju prima.

Zanima me ima li kakav način da se to riješi i kome da se obratim ?

Bez obzira na sve ja ču i dalje darivati krv :frajer:

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi mogli ostvariti pravo na tzv besplatnu policu, odnosno na policu dopunsko zdravstveno osigurane osobe morate biti na obvezno zdravstveno osiguranje prijavljeni u Republici Hrvatskoj, a to u Vašem slučaju nije moguće buduće da pravo na zdravstveno osiguranje ne ostvarujete preko HZZO-a kao osiguravatelja već preko inozemne kase, a sukladno s međunarodnim sporazumom koristite zdravstvenu zaštitu u RH na teret te inozemne kase, tako da nije poanta ove Vaše situacije da nemate pravo već nemate uvjeta za ostvarivanje tog prava. Što se supruge tiče to je pravo neprenosivo tako da i tu ne bi trebalo biti nikakve dileme. Dakle ovo se nikako ne može riješiti na način na koji ste to postavili zahtjev bilo kome da se obratili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija