Jump to content

hep-toplinarstvo


Pavle1

Preporučene objave

Kao prvo, nemojte zamjeriti ako već negdje postoji na forumu obrađen ovaj problem.

 

Naime, 01.08.2011. kupili smo dvoetažni stan od nekih 75 m2 koji ima radijatore samo u prizemlju (po jedan u kuhinji, kupaonici i dnevnoj sobi). Na katu nisu provučene ni cijevi, a kamoli da postoje instalirani radijatori. Kat grijemo radijatorom na struju. Prijašnji vlasnici plaćali su grijanje za cca 37 m2 što smo i mi nastavili. U devetom mjesecu 2011., nakon što smo sredili svu papirologiju vezanu uz stan, odnijeli smo u HEP ugovor o kupoprodaji nekretnine kako bismo se i kod njih uknjižili kao vlasnici. Sve do 01.07.2012. plaćali smo ratu za grijanje po kvadraturi od 37 m2 da bi nam HEP od tog datuma počeo obračunavati ratu po kvadraturi od 75 m2. Navodno je netko od stanara pitao plaćamo li mi grijanje i za drugu etažu pa su oni povukli kvadraturu iz ugovora i ˝poduplali˝ nam ratu. O tome nas nisu obavijestili niti je itko iz HEPa došao provjeriti imamo mi li mi na katu radijatore. Kako u tom periodu (bilo je ljeto) računi još nisu bili primjetno veći, nismo obraćali pažnju na tu promjenu jer nam uostalom ni na kraj pameti nije bilo da bi moglo doći do nekih promjena. No, na računu za 12. mjesec primjetili smo je iznos drastično veći od očekivanog pa smo ih kontaktirali telefonski. Oni su objasnili da nas je netko od stanara prijavio pa su oni od 01.07.2012. počeli obračunavati po većoj kvadraturi (još su nam rekli da smo sami krivi što nismo prije primijetili). Kad sam im objasnio da mi gore nemamo radijatore i da taj prostor grijemo na struju, njihov odgovor je bio da toplina ˝ipak ide gore˝ i da mi to gore ˝samo malo podgrijavamo˝(?!?!?!?!?!?!). Razgovarali smo s predstavnikom stanara koji im je uputio i službeno zabilješku o stvarnom stanju (koje je on provjerio) i zatražio da nam ponovo obračunavaju samo donju etažu. Oni su navodno na to pristali. Nije nam jasno kako su praktički dva radijatora (ako ne računamo onaj u kupaonici) dovoljna za zagrijavanje prostora od 75 m2. Po nekoj zdravoj logici, dva radijatora mogu proizvetsi, tj. emitirati određenu količinu topline koja je dovoljna za zagrijavanje određenog prostora (u ovom slučaju neka je to 40-ak m2). Ukoliko je prostor veći, ne znači da se emitira i više topline, nego se ona samo drugačije raspodjeljuje po tom prostoru. No, prema logici HEPovih službenika, dva radijatora mogu zagrijati prostor bilo koje veličine, jer se toplina ˝širi˝ pa bi po njihovoj logici, u hipotetskoj situaciji, mi trebali plaćati enormnu svotu ukoliko bismo širom otvorili prozore jer na taj način grijemo ogroman ulični prostor:azdaja:.

 

Šalu na stranu...

 

Zanima nas imamo li mi po Zakonu o zaštiti potrošača ili nekom drugom zakonu pravo na žalbu jer nismo bili obaviješteni o tome da će nam se mijenjati mjesečna rata, a da ne pričam kako očekujemo da nam sve preplaćeno odbiju na narednim računima.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija