Jump to content

Nasljedno pravo - novac na banci


stjeph

Preporučene objave

Postovani,

Trebam savjet u svezi sredstava koja su u trenutku smrti moje majke bila na banci.

Naime sin koji je imao punomoc na racun u banci podigao je novac nakon bakine smrti, slijedeci dan. Na ostavinskoj raspravi meni je pripao stan kao i sva njena ostavstina. Sin je priznao da je podigao novac i na upozorenje javnog biljeznika da je to nezakonito je rekao da ce novac vratiti. Napominjem da ta izjava nije zapisana u rjesenju o nasljedjivanju. To do danas niti nakon vise od godine dana nije ucinio pa me zanima mogu li ja tuzbom dobiti podignuti novac. On se ne javlja a niti pokazuje ikakovu namjeru da novac vrati. Hvala unaprijed na savjetu - odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je ostaviteljica umrla,po sili zakona je prestalo ovlastenje koje je dala vasem sinu,u vezi podizanja novcanih sredstava,znaci da je za sebe pribavio odredjenu imovinu za sto nije imao osnova.Kako isti nema namjeru vratiti novac koji po rjesenju o nasljedjivanju pripada vama,valjalo bi potrazivanja ishoditi tuzbom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija