marko32 objavljeno: 8. veljača 2013. objavljeno: 8. veljača 2013. Majka mi želi darovati 5/6 kuće, s tim da 1/6 kuće posjeduje ujak koji živi u Australiji. Nemam još niti jednu nekretninu. Znači majka će mi darovati svoj dio a ostatak (1/6) bih kupio od ujaka. 1. Da li ću morati platiti porez na taj dio koji kupujem s obzirom da ću već imati 5/6 kuće ili sam oslobođen jer će ta nekretnina biti moja prva i taj dio kupujem za svoju prvu nekretninu. Ako mi netko može obrazložiti. 2. Na koji način najednostavnije i najeftinije možemo na relaciji Hrvatska-Australija riješiti izradu kupoprodajnog ugovora. Unaprijed zahvalan Citiraj
Matrix odgovoreno: 23. veljača 2013. odgovoreno: 23. veljača 2013. Samim tim sto bi vam majka darovala 5/6,vi bi vec imali nekretninu u vlasnistvu,pa se postavlja pitanje kako bi prosli s porezom pri kupnji 1/6. Najbolje bi bilo prvo kupiti 1/6,a kasnije da vam majka daruje 5/6.Misljenja sam da bi tako bilo bolje. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.