Jump to content

dimnjak i balkon


skarlet

Preporučene objave

Na sastanku stanara u zgradi u kojoj je većina stanara u dobi od 80 i još godina, predstavnica stanara došla je na ideju da se troškovi čišćenja dimnjaka ne plaćaju iz pričuve kako to stoji u Uredbi o održavanju zgrade, već je iskamčila od tih staraca da potpišu da stanari koji imaju peći na drva, sami snose troškove čišćenja. Tom prilikom ostali stanari potpisali su u njenoj režiji "pod krivičnom i materijalnom odgovornošću" da neće koristiti dimnjak (jer se griju na nije bitno što, struju, ili što već). Dalje, starci su pristali na to da se visina pričuve zadrži na cijeni koja je određena za dizanje kredita za popravak krovišta. Uz put kredit je otplaćen prije tri godine. O tome sada neću. Predstavnica je opet iskamčila poptpise staraca za uređenje balkona, na trošak pričuve. E, sada, to su balkoni koji ulaze u kvadraturu stanova, što znači da oni koji žive u prizemlju, nemaju balkona. Ona dakle tvrdi da su dimnjaci privatni i da čišćenje moraju plaćati oni koji ih koriste, a da su balkoni zajednički i da svi moraju snositi trošak popravka (uz put ona je sama procijenila da će balkoni "otpasti"????!!!). Ovi starci pojma nemaju što su potpisali i na što su pristali, niti poznaju zakone. Meni se jednostavno ne sviđa da netko starce guli iz svojih osobnih interesa. Molim vas da mi odgovorite, da li sam ja u pravu i što mi je činiti kako bih zaštitila svoga oca kao i ostale starce od ove (po mom mišljenju) čiste obmane. Da li je predstavnica morala svima njima dati nekakav papir o tome (međuvlasnički ugovor ili što već).

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, sastanak je organiziran tako da nije bilo nikakvog dnevnog reda, mi svi radimo i na žalost dogodilo se da su bili sami. Tek kasnije smo razotkrili što se dogodilo ( za primjer, moj otac je imao dva moždana udara, susjeda jedan i da ne nabrajam dalje s kim se manipulira). Gospođa sada u histeriji zove i zahtjeva novac za plaćanje dimnjačarskih usluga bez obzira što uredba kaže drugačije, neugodna je i bezobrazna, naporna. A što se tiče balkona postoji i nekakav zakon ili što već koji govori nešto o jednakom korištenju zajedničkih prostora. Jasno mi je da se treba iz pričuve urediti fasada, ali ne i cijeli balkon, do nosivih zidova to je privatno vlasništvo. Pa uostalom zbog balkona veća je kvadratura i cijena stana zar ne?

Uostalom, po logici, ne koriste svi dimnjake (??), potpisali i da ih neće koristiti, oni koji nemaju balkone, mogli bi potpisati isto tako da ih neće koristiti, pa ne moraju ni platiti.

Konkretno pitanje, može li predstavnica ulaza uopće tražiti takvo potpisivanje suprotno uredbi? Po meni Uredba se ne može mijenjati kako kome padne na pamet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija