Jump to content

prenamjena oranice u voćnjak


ćos

Preporučene objave

Postovani,bespotrebno se zamarate brojkama,po naslovu teme jasno je sta zelite,te glede toga za prenamjenu oranice u voćnjak,geodet ti mora uraditi elaborat i izači na mjesto prenamjene da se uvjeri da je to voćnjak,koliko sadnica ima je manje bitno ali naravno da to bar odoka daje izgled vocnjaku,znaci interesuje ga jesu li zasadjene sadnice a tacan broj manje/vise nebitno,ako nema sadnica onda nema ni prenamjene..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bolje Vam je ne kalkulirati. Kolega ima pravo, mislim da nema nigdje točno zapisan kao uvjet neki određeni broj voćkica po površini (mada možda griješim, ali po Zakonu se nije dalo iščitati). Moja je preporuka posjetiti nadležni Ured državne uprave u Vašoj županiji (ili upravno tijelo Grada Zagreba). U Službi za gospodarstvo se izdaje Rješenje o prenamjeni. Pitajte sve upravnog referenta tamo, oni trebaju znati kad već izdaju rješenje. Nakon dobivene uprabne dozvole se u gruntovnici obavlja prenamjena zemljišta i upis objekta na Vaš zahtjev.

Nije isto iz koje kulture se vrši prenamjena u koju. Na primjer, ako je u katastru livada, ne treba promjena katastarske kulture za oranicu (samo napišete koju kulturu sadite), ali ako prijavljujete voćnjak, onda treba. Geodet mora izdati elaborat i izaći na teren da se uvjeri da je to voćnjak (njega zanima samo da li su tamo posađene voćke – jedino ako nisu, normalno je da nećete dobiti prenamjenu).

U odsjeku za poljoprivredu odlučuju o tržišnoj cijeni poljoprivrednog zemljišta na području gdje se zemljište nalazi na temelju podataka nadležne porezne uprave (to je ako se ne varam cca 500 kn, čak negdje i do 1 000kn). Tog biste se mogli osloboditi ako ste branitelj iz Domovinskog rata ili član obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija