Jump to content

Pravo na čin kod obračuna mirovine


brada123

Preporučene objave

Djelatnik temeljne policije od devedesete.U ratu obavljao posao Vođa osiguranja grada,normalno bez rješenja.Po rješenju zvanje viši policajac do mlađi policajac.Krajem 92 godine pokušaj suicida,gubim ovlaštenje(ptsp),1.1.1996 šalju me na radno mjesto pod Mupom sa rješenjem pristav III vrste,postrojba izlazi iz sastava Mupa 2000g,odlazim u mirovinu 2008g sa činom vojnika pristav III vrste,Hrvi 40%.Pred tri mjeseca dobivam na svoj zahtjev rješenje o zvanju policajac za izračun mirovine(nije poslano u dokumentaciji za Upravni sud).Upravni sud me odbija po čl.20.stavak 1.zphbdr.Zanima me imam li pravo na čin koji sam imao u trenutku nastanka bolesti za obračun mirovine jer mi je to povoljnije.Unapred hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatio, vi niste u mirovinu otišli direktno iz MUP-a (od 2000.g. vaša postrojba nije pri MUP-u tj. u sastavu MUP-a).

 

Prema tome i po mom mišljenju, nemate pravo na dodatne činove koje policajci sa statusom HRVI odlaze iz MUP-a u invalidsku braniteljsku mirovinu.

 

Možete se raspitati i u kadrovskoj službi PU u kojoj stanujete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Mrljavac.Mislio sam da po zakonu iz mirrovinskog gdje se navodi u trenutku razvojačenja uzima osnovica ili ako je povoljnije u trenutku stradavanja ali to izgleda da je za pričuvne djelatnike,jer tamo nema o prethodnoj godini umirovljenja.Jeli tako?Da nisam otišao iz MUPa.

 

Brada, da ste otišli direktno, da tako "kažem" iz MUP-a u invalidsku braniteljsku mirovinu i to sa statusom HRVI (da vam je komisija MUP-a u Šarengradskoj "oduzela policijsko ovlaštenje" tj. proglasila vas nesposobnim za obavljanje policijskog posla) imali biste pravo na čin-dva, tj. kao viši policajac dobili biste čin časničkog namjesnika, a onda bi mirovina bila puno povoljnija.

 

Ali nemojte biti lijeni, uzmite svoju dokumentaciju i kao što sam već napisao, možda bi bilo najbolje da odete u kadrovsku službu PU u vašem gradu i detaljno se raspitate (možda oni tamo nešto i "iskopaju" što bi vam išlo u prilog).

 

Nemate što izgubiti osim vremena, a mislim da vam je to i najpametnije da uradite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac!2011 je poslana potvrda o zvanju policajac za obračun mirovine od strane MUPa u mirovinsko(nemam pravo na HRVi jer nisam ostao bez posla u MUPu)Dali mirovinsko trebaju napraviti novi obračun za mirovinu sa zvanjem policajac odnosno desetnik jer u zakonu piše da čl.16.stavak1. treba razumjeti da se uzima osnovica za čin koji je imao odnosno ustrojbeno mjesto na koje je bio raspoređen prije nastanka invalidnosti.To može biti vrijeme nastanka bolesti,ranjavanja itd?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija