Jump to content

tužba zbog "krivo" isplaćene plaće


butkovec

Preporučene objave

Za nekakav suvisli odgovor odnosno neformalnu procjenu trebalo bi malo više ovdje navesti o predmetu spora.

 

Predmet spora je ostvareni dodatak na plaću na ime smjenskog rada. Naime, u tuženom razdoblju poslodavac je na ime smjenskog rada na ukupno odrađeni broj sati plaćao dodatak od 10% a Pravilnikom o radu bilo je određeno da se 10% dodatka isplaćuje za rad u drugoj smjeni. Rad je u spornom razdoblju ( kao i sada) bio organiziran u turnusima od 12 sati što konkretno znači da se radnici na istim poslovima izmjenjuju nakon 12 sati rada na način 6.00 do 18.00 sati, 8.00 do 20.00 sati, 20.00 sati do 8.00 i tako svih dana u godini.Napominjem da je način obračuna dodatka od 10% identičan 20 godina. Pravilnikom nije bilo definirano što se smatra radom u drugoj smjeni ni na koji dio dana se druga smjena odnosi.Rad nikada nije bio organiziran u klasične tri smjene.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac vjerojatno zna da samo i jedino tako nešto može ustegnuti radniku na temelju pravomoćne sudske presude, e sad relativno mi je dobro poznato ovo o čemu pišete no ne usuđujem se prognozirati ništa, ono šanse su 50:50..........uz opasku da će mu ovo biti izuzetno ne teško već složeno dokazati. Za dobivanje ovog spora potrebna je besprijekorna evidencija radnih sati, a isto toliko prigovora Vam u parnici stoji na raspolaganju. U svakom slučaju preporučam ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć u zastupanju protiv ove tužbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija