Jump to content

Natječaji za javnobilj.vježbenika


anonimno

Preporučene objave

Drage kolege,

 

imala bih jedno malo pitanje u vezi natječaja za javnobilježničkih vježbenika. Svaki put kad vidim neki natječaj pošaljem uredno dokumente na Javnobilježničku komoru, ali nisam dobila niti jedan odgovor, ništa. Čak sam čula od kolegice da je imala razgovor i da je primljena u svibnju, a natječaj je bio u siječnju ili veljači. Zna li itko išta konkretnije o tome, kako ide cijela procedura?

 

Pozdrav i hvala unaprijed :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

praksa je da si oni "privatno" nađu kandidata, znači izvan komore, te tada objave natječaj i zapravo samo uzmu onoga koga su već ranije odabrali među kandidatima

 

ovo "privatno" znači da objave oglas na Netu ;-) te između prijavljenih kandidata izaberu jednog i taj dobiva mjesto na natječaju koje objavi Komora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično ne objave negdje na netu prije nego što ga objave u NN.. Ovo "privatno" znači da je netko upao preko "preporuke".. a oni su dužni objaviti natječaj.

Npr. Javni bilježnik gospođa Dumančić iz Osijeka je objavila natječaj za vježbenika, a radi se o njenom sinu koji već radi nekoliko tjedana.. Al eto, ne možeš ga kriviti.. Nema svatko mamu za javnog bilježnika. Gdje mu je samo kraj..

Želim ti više sreće na natječajima za sudove! Tamo ti je sve transparentno i pošteno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprosti al ne bi se složla, bar ne u potpunosti

 

u zadnja 2 tjedna sam bila kod dvoje JB na razgovoru i oba su oglasa objavljena na Netu i oni sami su mi objasnili kakakv je sistem uzimanja vježbenika, i to onaj koji sam u prošlom postu opisala

 

a ako je netko svog sina zaposlio, pa , pobogu, što u tome ima čudno ili sablažnjivo?! ti ne bi svoje dijete zaposlil/la da imaš ured?! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a i moram se nasmijati na opasku kako je na sudovima sve transparentno :-D

 

iako imaju kriterije kojih s moraju držati, to ih ne sprečava da recimo ne pošalju ili pošalju sa zakašnjenjem li na krivu adresu rješenje, a ukoliko u zakonskom roku ne podneseš žalbu odnosno ne javiš da prihvaćaš mjesto, ode ono sljedećem na listi, recimo nećaku nekog suca ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija