Jump to content

Ugovor o radu na određeno vrijeme protivan propisima


Ivy Blue

Preporučene objave

Poštovani,

 

molila bih Vas za pravni savjet vezan uz moje ugovore o radu na određeno vrijeme.

Naime od 02.11.2010 do danas zaposlena sam na ugovor na određeno vrijeme. Ugovori mi se produžuju svakih 2,3 ili 6 mjeseci. Napominjem da nikada nisam radila kao zamjena za bolovanje ili slično, i da se ne radi o povećanom obujmu posla. Ono što mene zanima, jesu li moju ugovori o radu na određeno napisani u skladu sa propisima iz Zakona o radu jer isti ne sadržavaju navedene razloge zašto radim na određeno? Niti u jednom ugovoru nije naveden razlog rada na određeno već samo datum - od / do.

 

Uskoro mi izlazi ugovor i rečeno mi je da mi se vjerojatno nece produziti. U međuvremenu je poslodavac primio 2 pripravnice (strucno osposobljavanje) i one će "uskociti" na naša radna mjesta (koje smo bile na određeno). Je li ti dopušteno poslodavcu? Smije li pripravnica sama raditi?

Planiram se obratiti Državnom inspektoratu i zanima me je li imam osnove za to da se borim za pravdu i da se moj poslodavac kazni?

 

Isto tako zanima me je li imam pravo na otpremninu s obzirom na to da sam kod istog poslodavca duže od 2 godine?

 

Isto tako me zanima kako se računa koliko dana imam pravo na godišnji odmor (novi) s obzirom da mi ugovor istječe 28.02? Ispričavam se na pitanjima, željela bih znati sva moja prava tako da me poslodavac ne može "prevariti" i dočekati nespremnu.

 

Lijep pozdrav i unaprijed zahvaljujem na odgovoru,

MP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija