Jump to content

pauk i zelena površina


cortexthrill

Preporučene objave

pozdrav grupi,

 

ispričavam se ako je sličan upit već bio.

 

Naime pauk mi je jučer digao auto. Bio je parkiran na zemlji(zapravo nekoj mješavini šodera i tvrdo utabane zemlje) pored ceste i iza nogostupa. To je "divlji" parking na jordanovcu ipred srednje škole MIOC na kojeg stane točno 5 automobila sparkirano okomito na cestu. Znači kao pravi parking samo nije asfaltiran nego je zemlja. Moj je auto bio na zadnjem ili prvom mjestu (ovisno kako gledaš) i kad sam išao parkirati taman je to mjesto bilo slobodno.

 

Auti se tamo godinama parkiraju, nikad ih pauk nije dizao do jučer kada su navodno (kaže mi teta koja pored ima kiosk i prodaje sendviče) digli svih 5 i to u nekoliko krugova, tj cijeli dan su ih dizali... izleda su imali akciju iskorijeniti parkiranje na tom dijelu kako bi ljudi ipak plaćali označeni parking.

 

E sad... podigao sam auto na velesajmu, potpisao da sam podigao auto ali nisam platio niti odvoz 500 kn niti kaznu 800 kn, već sam odlučio da ću pisati prigovor na kaznu. U kazni se navodi da je auto dignut jer je parkiran na zelenoj površini.

 

E sad.. to je sve samo ne zelena površina. Sama činjenica da se na tom mjestu parkiraju auti stalno i da je tamo gotovo nemoguće naći slobodno mjesto, te da nema znaka zabrane parkinga meni je bila indikacija da se mogu tamo parkirati, tim više jer je taman to jedno mjesto bilo slobodno.

 

Može li to biti argument da je razlog "parkiranje na zelenoj površini" neporavdan ili barem donekle neopravdan te da mi se kazna ukine ili barem smanji?

 

Nadalje, sve da i jest činjenica (notorna i neosporna) da je to zelena površina na kojoj je parkiranje zabranjeno (a nije nijedno), ne razumijem potrebu premještanja automobila paukom jer vozilo apsolutno nije nikome smetalo. Znači u potpunosti je dislocirano... niti dodiruje nogostup, cestu, pješački prijelaz, baš ništa. Znači ne razumijem zašto mi samo nisu mogli zalijepiti kaznu?

 

Imam li osnove za žalbu kako po kazni za parkiranje na zelenoj površini, tako i po osnovi nepotrebne usluge prijevoza? Puno zahvaljujem ako bi me netko uputio u hodogram na koji dio pisati žalbu i kada? kako sam ja shvatio za kaznu mogu pisati prigovor, ali na uslugu prijevoza mogu, ali je svejedno moram platiti... To mi je pomalo apsurdno tim više jer baš taj dio je najviše dvojben.

 

pls pomoć koji su koraci. Hvala Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno čl.92 st.1 toč.7 Odluke o komunalnom redu grada Zagreba zabranjeno je parkiranje na javnim zelenim površinama a vozilo je uklonjeno po čl.146 iste odluke.

http://www1.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/VPD/314E70C10D9DDEA6C1257410002C6BD6?OpenDocument

 

Žalit se na kaznu uvijek može iz razloga jer niste znali da je javna površina i tražit smanjenje kazne.Predmet će bit poslan na sud gdje se plaćaju sudski troškovi a kazna može bit ista ili umanjena do 2/3.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sivko, hvala Vam.

 

ok, da li ja snosim sudske troškove i isplati li mi se u to ići ako bi mi to umanjenje kazne bilo ekvivalentno tim troškovima, tj. koliki su uopće troškovi?. To je što se tiče kazne.

 

što se tiče žalbe na "nepotrebno premještanje" da li mi to može proći? (pročitao sam članak 146) ali imam li svejedno pravnu osnovu za nepotrebno odvoženje?

 

hvala Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija