Jump to content

godišnji odmor


leacroatia

Preporučene objave

Poz...da ne dužim, zbog vrste posla i obima posla, zbog krize i smanjenja broja radnika, ne mogućnosti zapošljavanja radnika, zbog toga što se radi o maloprodajnim trgovinama prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, poprilične zalihe robe, neodgovornih radnika i velikih prošlogodišnjih manjkova, itd....Pitanje: da li ja kao poslodavac mogu zahtjevati od svojih zaposlenika da ovogodišni godišnji odmor moraju i dali se to smije po zakonu iskoristiti u komadu odjednom. Naravno da se to ne odnosi na one zaposlenike koji idu na more, njima se podrazumjeva da ću ga dati na dva puta. Imam zaposlenike koji nejdu nikuda, do sada su GO koristili i po pet puta u godini, jel im je to tako odgovaralo. Sada bi ja da to bude odjednom, i ponavljam pitanje dali ja to smijem tako napraviti. :glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raspored korištenja godišnjeg odmora utvrđujete Vi, a u skladu s ugovorom o radu, Zakonom o radu, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu. Raspored trebate napraviti najkasnije do 30. lipnja tekuće godine i o tome obavještavate radnike.

Radnik, prema Zakonu o radu, ima pravo godišnji odmor koristiti u dva dijela, osim ako se ne dogovorite drugačije. Također radnik ima pravo koristiti 1 dan godišnjeg odmora kad on to želi s tim da Vas mora o tome obavijestiti najmanje 3 dana prije korištenja.

Dakle, prema gore navedenim odrednicama Zakona o radu, radnici imaju pravo koristiti godišnji odmor u 2 dijela. Preostaje Vam jedino dogovor s radnicima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zaposlena sam 10g u istom trg.centru. Lani sam rodila 1.05.2012. Zanima me pošto prošlu cijelu godinu nisam radila da li imam pravo na godišnji odmor iz2012 godine. Poslodavac mi je rekao da nemam jer nemam niti jedan dan radni u prošloj godini a to ni ne piše u zakonu da se mora imati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija