Jump to content

problemi oko međe


malacrna23

Preporučene objave

pozdrav,

molim vas za savjet imam problem sa međom, gospođa koja graniči s našom zemljom ne želi cuti za geodeta jer tvrdi da on ništa ne zna, da ono što piše u katastru nije točno te da međa mora bit tamo gdje ona kaze. svako malo nas uznemirava.

što nam je činiti ako je tužimo tko snosi sudske troškove?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako međa nije toliki problem,rješite to nekako nagodbom ,jer na sudu ćeš doživiti toliko strsova da ćeš izluditi.Za primjer ,ja sam imao isti problem ,dobio sud jer se zaista nije mogao izgubiti ali ovrha nad tuženikovim nasljednicima još traje i nikad da završi,tuženik umro prije 3 godine.Sve to traje već 7 godina,a spor jednostavan da jednostavniji nemože biti.Isto tako lko se pređu rokovi koječega od saznanja za povredu posjeda pa nadalje,muljanja vještaka geodeta,čija je presudna itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma to je baba od 80 i kusur godina s kojom se ne moze dogovorit jer niko nista ne zna, niko od stariji ne zna gdje je bila medja nego jedino ona. probali smo se dogovorit da mi izvedemo geodeta i da udarimo kako on izmiri, ali ne da mi cemo njega potkupit, pa smo isli nek ona dovede svo geodeta pa cemo udarit kolce di njen odredi (jer bi htjeli imati papirnato doklen je nase) e ni to nece jer nebi tila platit mu

a ako je nas sud takav ajme, za mi je sta to toliko traje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitaj postove koje sam pisao proteklih godina ,katastrofa,kad baba vrisne stavi kolce gdje je međa i amen.Kod nas je grad izradio karte i stavio na internet pa bez problema odrediš sam.Nemoj na njihovo,pa nek oni tuže ,nek se troše.Sam to nemožeš voditi,a svaka parnica 1000 kuna advokat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a kako mi se cini morat cu trpit jos koju godinu dok ne dodje taj dan pa da udarim koce :-):-)

a u svakom slucaju hvala na informacijama i savjetu, radje cu durat jos par godina nego prolazit torturu s babuskarom po sudu, al i ti advokati su grozni koliko naplacuju ljudima, tribala bi kredit dignut da bi ih platila :-)

sritno sa tvojim sporom :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Sličan problem: kod kupovine vikendice kupili smo i okućnicu sa više parcela. Izašao nam geometar i iskolčio. Nedavno je susjed išao ganjati svoje papire za legalizaciju i ispalo je da mi koristimo dio njegove parcele(koristili su je i prošli vlasnici) i on je nama sam rekao da je to naše, ali gruntovno upisano na njega i da si to rješimo(on će sve potpisati šta treba). u izvodu iz katastra smo tek sada vidjeli da je geometar upisao da smo mi korisnici tog djela (jer je tu bila stara ograda9 ali da je to stvarno dio susjedove čestice. Kako sada sve upisati po stvarnom stanju i u gruntovnicu? Pošto nam susjed ne može zakonski prodati dio svoje parcele, koji je postupak da se napravi za taj dio posebna parcela?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija