Jump to content

Nepoznata pokretna i nepokretna imovina pokojnog oca


rabsterdams

Preporučene objave

postovani,

 

klasicna prica: udovica skriva i prepisuje na sebe imovinu stecenu prije braka, ja kao sin iz oceva prvog braka htio bih doci do infornacija sto je moj otac posjedovao prije smrti, recimo erste racun - kako da do njega dodem? moja odvjetnica mi je rekla da ne moze nista saznati ako ja ne saznam. raspitao sam se i dobio informacije o 2 stana koja je prodao prije 5 godina.

 

moj otac je bio kapetan na inozemnom brodu i placu je primao u njeackoj. umro je od prirodne smrti u singapuru u 9 tom mjesecu, ostavinska rasprava je za 7 dana:(

 

Danas mi je odvjetnica rekla da ne moze nista, stoga molim savjet.

nadalje, udovica je rekla da postoji oporuka i da nisam u njoj naveden, ali je njihov odvjetnik trazio moju da potpisem izjavu kojom se odricem svega sto bi me inace pripalo, tj nisam i zasto bih potpisio ako me "nema u oporuci". znam za nuzni udio.

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok se nedonese rjesenje o nasljedjivanju ,niko nemoze imovinu prebacivati na sebe,pa tako ni udovica,koja ce biti prinudjena na ostavinskoj objelodaniti svu imovinu ostavitelja jer samo kroz rjesenje o nasljedjivanju moze doci do svog nasljednog dijela,sto naravno i vama ide u korist kao nasljedniku.Oporuku takodje(ako postoji)mora pokazati na ostavinskoj raspravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi trebate saznati da li je supruga bila opunomoćena po očevim računima .Časom smrti gasi se punomoć i trebate

zahtjevati informaciju o datumu posljednje isplate .Punomoćnik ne smije dizati uloge od časa smrti Vašeg oca.Često udovice isprazne sve račune pa se na ostavinskoj nema što dijeliti

U ostavinsku masu ulaze i darovi. Što je otac imao tj. podjedovao otiđite u ured za katastar i tražite za oca posjedovni list.Dovoljna Vam je adresa stanovanja oca i još bolje OIB.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija