Jump to content

Alimentacija-ponovno


anonimno

Preporučene objave

Lijep ozdrav,

Prije 6 godina bivši suprug je mene i djecu ostavio radi druge žene koja je zatrudnjela s njim. _Alimentaciju je plaćao redovno dok sinovi nisu završili srednju školu plus još godina nakon toga. Pitanje glasi: danas, u 22.g. moj stariji sin planira upisati fakultet. Ima li on ponovo pravo na alimentaciju?I ako ima kojom se brzinom to sređuje?

Hvala vam na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da Vaše dijete više nije maloljetno, nema pravo na alimentaciju.

Naime sukladno zakonskim odredbama, ima pravo na alimentaciju dijete koje se po završetku srednjoškolskog obrazovanja redovno školuje, dakle imao bi pravo da je odmah po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisao fakultet.

Lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa možda nije zaključila nego je stvarno ostavio nju, a brigu i skrb prepustio njoj pomagavši joj na način što je plaćao alimentaciju.

Ne žele svi očevi svoju djecu pored sebe, to je činjenica, pa je vjerujem gospođa zaključila da je ostavio i njih, još k tome ako nije pokazivao puno interesa za viđanje djece onda ih je u principu i ostavio na neki način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što očevi ne viđaju djecu ne znači da ih ne žele viđati nego im ne žele priuštiti kojekakve scene koje su samo žene u stanju smisliti pred djecom.

czss je najveća zločinačka organizacija u Hr kojoj nije cilj zaštita djece i kod njih se ni posredovanje ni vještačenje ne razlikuje od slučaja do slučaja kako u načinu vođenja tako ni u zaključcima. Iz tog razloga očevima ostaje samo da održava kontakte s djecom na bilo koji način, da uredno plača alimentaciju prema svojim mogučnostima (jer ni czss ni sud ne istražuju realne mogučnosti plačanja alimentacije) i da čeka da dijete odraste i samo zaključi tko je bio u pravu. Na žalost očevi i djeca gube velik dio života u čekanju i to što će djeca sa 12 ili 18 godina znati pravu istinu i sami moći reagirati nije dovoljna satisfakcija..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija