Jump to content

šteta na vozilu


mmmm25

Preporučene objave

molim vas pomoć!

 

imao sam slučaj da me na parkiralištu udario auto tokom noći sto sam ujutro primjetio.

pozvao sam policiju koja je došla i napravila očevid.

po dijelovima od auta koji je pobjegao skužio sam da je to auto od susjeda jednog i uputio sam ih kod njega da vide jel to bio njegov auto što su oni svojim odlaskom i potvrdili.

policija je utvrdila vozilo koje je sudjelovalo u nesreći ali nije utvrdila tko je upravljao automobilom za vrijeme nezgode ali postoji sumnja tko je vozio ali policija to nije ustanovila jer već 3 tjedna ne može stupit u kontakt s njim.

auto je osiguran ali je u vlasništvu druge osobe i neznam da li postoji punomoć između njih dvoje.

šteta je prijavljena osiguravajućem društvu,dostavljen je policijski zapisnik u kojem je policija navela da je počinitelj NN.

pravdajući se na činjenicu da nemaju štetnika prometne nezgode ne žele isplatiti štetu iako je osiguravatelj poslao formular osobi u koju se sumnja da opiše nezgodu kojeg je ispunio s opisom događaja.

bez obzira na to osiguravajuća kuća se ravna prema policijskom zapisniku u kojem je počinitelj i dalje NN jer nisu stupili u kontakt s njim i neće isplatiti štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam pisani odgovor koji glasi

 

obavještavam vas da u svezi vašeg odštetnog zahtjeva zaprimljenog dana 19.03.2013 nismo u mogućnosti utvrditi našu odgovornost za naknadu štete jer nam nedostaje dio dokumentacije.

u skladu s odredbom čl.12 st.1 zakona o o bveznim osiguranjima u prometz izvješćujemo vas da nam za donošenje odluke o o osnovanosti vašeg zahtjeva,odnosno visini nastale štete potrebna daljna dokumentacija i to

1. policijski zapisnik

2. izjava našeg osiguranika (službeno zatražena)

 

u cilju izvansudskog rješenja predmeta ljubazno vas molimo da nam po primitku našeg zahtjeva dostavite navedenu dokumentaciju.

nakon primitka tražene dokumentacije donijet cemo odluku u svezi vašeg osnovanosti vašeg zahtjeva i visini štete te ćemo vas o našoj odluci pisanim putem izvjestit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo danas su mi odgovorili iz osiguranja da ima fali iz policije nekakav zapisnik da su obavili razgovor sa čovjekom za kojeg smatram da je vozio auto jer ga naravno oni nikako nemogu pronaći a pitanje jel ga uopće i traže.

 

Sad me zanima da li imam osnove za prijavu hanfi i kako se ona sastavlja i šalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao stranka u postupku pošaljite jedno pismo policiji u kojem ih upitajte što su poduzeli po tom i tom predmetu.

 

To pismo će policija shvatiti kao sasvim ozbiljnu predstavku i unutar roka od 30 dana će sve odraditi da bi se uspješno opravdali, a to vama zapravo i jest cilj.

 

Tek po primitku odgovora od policije dajte novi zahtjev prema osiguranju i tek zadnje prijava HANFA-i.

 

Čini mi se da bi sve ovo moglo trajati još koji mjesec, nužno je strpljenje s vaše strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto je u cijelom postupku uopće bitno tko je upravljao autom ?

 

Čak i da ispadne da je vozilom upravljao sad ću radi ilustracije pretjerati, pijani slijepi maloljetnik koji je bez znanja i ovlaštenja vlasnika uzeo vozilo, opet moraju nadoknaditi štetu.

 

To je bitno samo njima zbog eventualnog regresnog zahtjeva prema vozaču/vlasniku vozila koje je skrivilo nesreću, ali nije vaš problem

 

Eventualno ako idu na tu da je krivica neutvrđena ali nevjerojatno mi je, jer koliko god zavlače, toliko iskustva moraju imati da znaju šta može a šta ne može proći...

 

Uvjeren sam da vam je dosta samo jedan dopis na tragu onog što navodi petpetica, dovoljno da vide da nemaju posla s kretenom, platiće odmah

 

Piše u Općim uvjetima, ali mislim da im je rok 15 dana za donesu rješenje. Možda u dopisu nije zgoreg spomenuti i kamate nakon tog roka na koje imate pravo ili nakandu za štetu koju trpite jer nemate funkcionalan auto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija