Jump to content

Kazna za voznju i neregistriran motocikl


jerdam

Preporučene objave

Pozdrav,

 

molio bi za pomoć i što da radim.

 

Prije 2 mjeseca sam napravio motor i pripremao ga za registraciju. Imam sve potrebne njegove dokumente i ja sam vlasnik sudeći po tome da je bio od firme i da mi ga je ona prodala i kao dokaz tome izdala račun gdje se nalaze svi podaci o motoru i navela moje ime kao kupac.

 

Situacija: Motor sam preveo kombijem kod prijatelja (mehaničar) koji živi nekih 2km od moje kuce, da mi skrati lanac i jos neke sitnice pogleda. Ja sam se u meduvremenu zaputio doma jer je rekao da kada bude imao vremena da će pogledati i napraviti. On je skratio lanac i otišao se provozat po naselju i usput po glavnoj cesti, to mi je potvrdio i frend koji živi preko puta njega. Imao je kacigu, ali motor je nereg. i ja mu nisam dao dopuštenje da se ide voziti s njime. S obzirom na situaciju u naselju i okolici dosta je bilo poznato nama koji se tamo krećemo da ima puno krađa i da je policija u civilu i 0-24h u nadgledanju, pa su i tako njega uočili a s obzirom da je jedan motor u okolici nestao ova situacija ih je naknadno dovela da se maksimalno angažiraju u potjeru. U krugu frendove kuće živi jedan krim policajac i kada je on bježao kući vidio ga je kako sprema motor kod ovog drugog frenda iza kuće (inaće frend mehaničar je poznat po takvim scenama obilaženja zakona i mnogim kaznama).

 

Mene je ovaj drugi frend u međuvremenu nazvao i rekao da dođem jer je situacija takva i takva. Ja sam stigao, policije nije bilo jos nigdje i onda stiže patrola. Izlazi jedan policajac i govori meni pošto me zna kao čiji je i di je motor, ja sam rekao da je moj i da ću mu ga pokazati. On je obavio svoje, provjerio da nije ukradeni motor, i rekao da je sve u redu. Onda me pitao ko je vozio motor i ja sam rekao frend mehaničar, zvao ga je da dođe i pokušao se izvući na naćin da kao on nije vozio motor, te je samim time htio mene uvaliti u probleme, a ovaj policajac kojeg svi znamo je malo žešći i taj frend mehaničar mu je tako rećeno stao na žulj i ovaj mu je napisao kaznu za sve nepravilnosti koje je u tom trenutku našao na pameti. Dobio je kaznu od 8000-9000kn. A meni je policajac rekao da ću ja dobiti isto kaznu s obzirom da je moj motor, ali da se imam pravo žalit.

 

Ali danas stiže pošta i jedino što dolazi je kazna nakon dva mjeseca, nemam pravo žalbe nemam ništa osim plačanje kazne.

 

Neznam što da radim jer mi je policajac lijepo rekao da ću dobiti papir, zapisnik ili za što me se već tereti. Ali to nisam dobio prije dva mjeseca niti sam dobio danas.

 

I sada neznam što da radim, jer kaznu ne namjeravam platiti.

 

Molim pomoć! Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji više mogućmosti a jedna je da su poslije i tebi napisali prekršajni nalog ali i dopisali da si ga odbio primit i kako nisi platio u roku 8 dana predmet ke išao na sud.Ali trebao bi imat pravo žalbe.Prekršaj je u davanju neregistranog vozila drugome a što ti nisi dozvolio.Piše li u tom rješenju bilo što o izvanrednom pravnom lijeku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ovome što si ti napisao mislim da je tako i bilo.

 

Sada sam pogledao sve papire koji su došli:

1. Prekršajni nalog od suda gdje se mene smatra I. okrivljenikom

2. Optužni prijedlog

 

Imam pravo prigovora u roku 8 dana što ću i napraviti. Imate možda kakvu ideju što da spomenem u prigovoru iz ovoga prvog što sam napisao?

 

Jednu stvar jos ne razumijem citiram "Sud je uzeo u obzir postojeće okolnosti, težinu prekršaja, radi čega je okrivljenicima za počinjeni prekršaj izrekao kazne i to I. okrivljeniku od 5000kn i II. okrivljeniku 300kn, koje kazne smatra primjerenima da bi se ostvarila svrha kažnjavanja".

 

Ovaj zadnji dio ne razumijem jer se smatra da ja trebam platiti veću cijenu što sam njemu dao da mi popravi motor, nego on što je motor uzeo i što ga je lovila policija...

 

Hvala na odgovorima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo napiši da poričeš prekršaj te da si mu ostavio motor dovezen kombijem na popravak i da ne znaš da li je on vozio.Na sudu tražit suočenje s policajcem koji je "utvrdio" tko je vozio motor s kacigom i tražit ga objašnjenje kako je isto utvrdio.

Kad se podnosi optužni prijedlog isti se dostavlja direktno sudu a ništa se ne dostavlja vozaču (od strane policije) tako da je to sve ok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija