Jump to content

Dopunsko - prijedlog za ovrhu


p3tar

Preporučene objave

Vidim da je ovo popularna tema :), pa ću pokušati se ne ponavljati i pitati za par savjeta, unaprijed hvala.

 

Prijateljica me zamolila za savjet što da radi, dobila je prijedlog za ovrhu 16.4.2013 godine za dug dopunskog osiguranja. Sredinom 2011.g je prestala raditi, a zadnju uplatu premije od 80kn je napravila 24.1.2012 godine (premija za 12.mj. 2011.). Niti ima ugovor niti ima policu kod sebe, niti je znala da se to produžuje automatski. 30.4.2012. je dobila opomenu da u roku 15 dana uplati dug tada, no nije imala novaca. 22.8.2012 je dobila rješnje da joj polica više ne vrijedi i ukupan iznos duga. Dodatno, osiguranje nije koristila cijelu 2012g. tako da nemogu reći da imaju pisani trag da je. Uglavnom, sada je dobila prijedlog za ovrhu te kada mi je to pokazala vidio sam da ima problem kao i puno drugih građana, tako što od dana plaćanja zadnje premije 24.1.2012g. HZZO joj je naplatio ukupno 6.5 premija do 22.8 što nikako ne odgovara uvjetima prekida ugovora što su sami definirali.

 

Vidim da su neki ljudi sa foruma slali prigovore, da li je bilo rezultata? ako netko može javiti, hvala. Ostaje nam sutra da pošaljemo prigovor.

 

Najradije bi to riješila da plati premda se osjeća prevarenom, no problem je što ne radi i nema novaca da to plati, nema sredstava na računu i nema svoje imovine, ni ovršne pokretnine ni nekretnine, što se u tom slučaju događa kada nastupi riješenje o ovrsi?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija