Jump to content

nasljedstvo nakon smrti brata


ergosumm

Preporučene objave

Poštovani,

 

Nakon smrti moje majke prije 17 godina sud je podjelio nekretninu (stan) između mojega brata i mene, tako da smo postali suvlasnici u 1/2 iste.

 

Tijekom proteklih godina moj brat je živio odvojeno od supruge i sina, u spomenutoj nekretnini, ali nisam ga dirala, dok su žena i sin su živjeli i bili prijavljeni na drugoj adresi izvan Zagreba, nisu živjeli u istom kućanstvu.

 

Brat je tragično preminuo ( suicid ), a ja sam se o njemu brinula do posljednjeg trenutka ( bolnica, lječenje, spašavanje posla, novac ), dok supruga i sin nisu htjeli niti čuti za njega. Stan je nakon smrti zapečaćen od strane policije, rečeno mi je da je takvo pravilo, da li su imali na to pravo ?

 

Naravno, nakon smrti koja je dobrim dijelom i uzrokovana odvojenim životom od supruge i sina, isti su momentalno postavili pitanje njihovoga prava nasljedstva te preuzeli sređivanje papirologije pokojnog.

 

Pošto je ostavinska rasprava u domeni javnog bilježnika, da li bi trebala biti pozvana na ostavinsku raspravu kao zainteresirana strana obzirom na suvlasništvo nekretnine, pošto suprotna strana tvrdi da ja neću sigurno biti pozvana.

 

Koje su mogućnosti osporavanja njihovog prava nasljeđivanja obzirom na nebrigu koju su pokazali tijekom života moga brata.

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija