Jump to content

Ugostiteljski objekt i buka - sanitarna inspekcija?


moses

Preporučene objave

Pozdrav,

molim savjet. Živimo u stanu iznad ugostiteljskog objekta. Zbog nekvalitetne gradnje buka je vikendom noću strašna. Jedan stanar je svojedobno zvao sanitarnu inspekciju koja je utvrdila da bar mora izvesti propisnu izolaciju od buke, što nije učinjeno.

S nastupom toplijeg vremena, vlasnik lokala postavio je i veliki plazma ekran na terasu s kojeg iritantno glasno tutnje prijenosi nogometnih utakmica, točno pod našim prozorom.

Pokušali smo razgovarati s vlasnikom, čak mu spomenuli da ćemo pozvati sanitarnu inspekciju ukoliko ne poradi na rješavanju problema - osim što je smanjio decibelažu zvučnika unutar lokala, ništa se drugo nije dogodilo.

I dalje se noću vikendima budimo od dernjave gostiju lokala a sad po novom i svaku večer pokušavamo zaspati uz ekstremno glasne nogometne komentatore s ekrana.

 

Što nam je činiti? Kakav oblik zaštite možemo zatražiti za svoje pravo na miran san?

 

Možemo li zvati sanitarnu inspekciju i što nam je očekivati u tom slučaju? Jesu li oni nadležni za ovaj problem? (buka unutar lokala i buka na vanjskoj terasi)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija