Jump to content

Oporuka...


Mellany

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Molim savjet...U ruci imam oporuku iz 1996.godine,u kojoj sada pokojna teta svom nećaku(mojem ocu) i njegovoj supruzi(mojoj majci) ostavlja kuću i svu svoju imovinu,svakome po pola.Zanima me dali je ta oporuka važeća s obzirom da je pisana na običnom papiru uz prisutstvo dva svjedoka(koji su još uvijek živi),ali nije ovjerena kod javnog bilježnika niti je ikada prošla ostavinska rasprava ili možda je ali nije plaćena(nisam sigurna) tako da još uvijek sve glasi na pokojnu tetu.Ja bi sada prodala tu kuću...Netko mi je rekao da mi ta oporuka ništa ne znači i da bi ostala tetina rodbina mogla tražiti svoj dio(teta je u oporuci navela da im ne ostavlja ništa jer se nisu brinuli za nju i dobrog su imovinskog stanja). Koja je sada procedura s obzirom na situaciju i od kuda najprije krenuti...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

misljenja sam da je oporuka valjana,nije uopce nuzna javnobiljeznicka ovjera.Pokrenite ostavinski postupak iza pokojnice,medjutim valja naglasiti da ostali tetini zakoniti nasljednici imaju pravo na nuzni dio nasljedstva,uprkos cinjenici da je teta u oporuci napisala da im neostavlja nista,jer takva izjava nema pravnog ucinka.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija