Jump to content

Isplata dijela stana po naslijedstvu


mprkic1982

Preporučene objave

Poštovani,

Molio bih Vas za besplatni pravni savjet. Situacija je slijedeća: Stan od 120m2 sa dva odvojena ulaza se vodi kao jedan stan. U jednom dijelu živim ja sa majkom, a u drugom rođak sa majčinom sestrom. Druga majčina sestra živi sa mužem i kćerima u vlastitom stanu. Otkupna vrijednost stana je cca 30.000,00 nekadašnjih DEM. Otkup stana je započeo 1993 godine na vrijeme od 26 godina. Nakon smrti bake na koju je glasio stan, ostavinskom raspravom majka i njene dvije sestre su dobile svaka po trećinu. Sestra koja ima vlastiti stan je tek 1998 počela sudjelovati u otkupu i nije platila učešće. Ona traži da mi nju isplatimo za njen dio i tvrdi da joj trebamo platiti tržišnu vrijednost stana iako ga ne namjeravamo prodati jer živimo u njemu i nemamo gdje. Dali joj po zakonu trebamo isplatiti otkupnu ili tržišnu vrijednost stana? Ako je u pitanju tržišna onda možemo slobodno ići živjeti ispod mosta.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, znam, to je u principu najgori scenarij koji se može dogoditi! Jedino mi u cijeloj situaciji nije jasno na koji način bi se formirala vrijednost trećine s obzirom da je zgrada iz '67. god, a sam stan nije renoviran. Tržišna vrijednost mi nekako nema smisla s obzirom da na taj način nekome isplaćujem vrijednost stvari višestruko veću od iznosa za koji je ona nabavljena, ali ako zakon kaže drukčije, što ja tu mogu...

Ako netko zna išta o ovome stvarno bi mi pomoglo! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija