Jump to content

Prisilna promjena radnog mjesta


an-arhos

Preporučene objave

Radim s ugovorom na nedoređeno vrijeme kao spremačica sa završenom osnovnom školom (uvjet prigodom sklapanja ugovora) u javnom poduzeću u vlasništvu grada Zagreba.

Imam završenu srednju školu.

Dosta dugo bila sam raspoređena na rad u trgovini (posao koji zahtijeva završenu srednju školu), primajući plaću spremačice (oš).

Sada sam na bolovanju i ne želim više raditi u trgovini.

Kada se vratim na posao zanima me:

Smijem li odbiti poslodavca ako zahtijeva od mene da ponovo radim u trgovini?

Ako pristanem raditi u trgovini, da li je poslodavac dužan isplatiti mi plaću koja je propisana za to radno mjesto (veću dakle)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

čl.82,

 

1. Poslodavac kojega obvezuje kolektivni ugovor ne smije radniku obračunati i isplatiti plaću u iuznosu manjem od iznosa određenog kolektivnim ugovorom.

2.Ako osnove i mjerila za isplatu plaće nisu uređeni kolektivnim ugovorom ,poslodavac koji zapošljava najmanje 20 radnika ,dužan ih je utvrditi pravilnikom o radu.

3. Ako plaća nije određena na način određen st.1 i 2. ovog članka , a ugovor o radu ne sadrži dovoljno podataka na temelju kojih bi se ona mogla odrediti ,poslodavac je dužan isplatiti primjerenu plaću

4. Pod primjerenom plaćom smatra se plaća koja se redovito isplaćuje za jednaki rad,a ako takvu plaću nije moguće utvrditi,onda plaća koju odredi sud prema okolnostima slučaja.

 

Što se raspoređivanja na pojedine poslove tiče ,uvijek se moglo radnika rasporediti prema potrebi posla na druge poslove .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija