Jump to content

pristojba za prigovor?


psihozg

Preporučene objave

Dakle prodao sam auto nekom tipu, on ga nije prebacio na svoje ime, pauk mu je digao auto,meni dosla ovrha, ja na sudu dokazao da auto vise nije u mojem vlasnistvu, sud prihvatio moj prigovor. zatim dolazi od druge sutkinje rjesenje da ja moram platiti pristojbu za prigovor od 100 kn. Nazovem sutkinju i pitam je kakva je to fora da ja placam neciju krivu optuzbu, ona kaze da se zalim. Zbog nekog posla nisam stigao ranije i zalim se ja, al shvatim da je rok za zalbu bio 3 dana samo, tako da sam se ja zalio negdje 5-6ti dan. drugostupanjski sud mi odbije zalbu jer nije predana u roku. Ne pise ima li prava zalbe i na njihovu odluku ili nema. Sto mi je ciniti? Nije da nemam 100kn, ali je stvar principa da ne zelim placati nesto za sto nisam kriv jer mi je to suludo. Plus sto smatram da sam zagrebparkingu i inace dao previse novaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pise u ovom prvom rjesenju kad sam donio kupoprodajni ugovor: smatra se da je tuzba u ovoj pravnoj stvari povucena. Rjesenje o ovrsi ukida se u cijelosti.

Mislio sam da je to kraj, odnosno da je time sud prihvatio moj dokaz i odlucio da me se nema pravo teretiti nicime. Na sud nije dosao nitko od strane zagreb parkinga.

Zelite reci da se sudenje nastavlja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako sam dobro shvatio.

dobio si rješenje o ovrsi nakoje si podnio prigovor.

prigovor je uvažen i natavljen je postupak kao proti platnog naloga pred prvostupanjskim sudom.tužitelj nije došao i sud je donio rješenje, zbog izostanka, da se u cijelosti ukida rješenje o ovrsi

nakon 15 dana rješenje postane pravomoćno i to je to.

ali u postupku, prije zaključivanja rasprave, nisi tražio povrat troškova.

nisi ni nakon primitka rješenja (rok 15 dana) tražio naknadu troškova.

 

po zakonu svaka stranka snosi svoje troškove .

za povrat troškova stranka koja je dobila spor treba postaviti zahtjev, najkasnije na zadnjoj raspravi prije zaključivanja rasprave ili u zakonskom roku nakon primitka sudske odluke .

gotovo. 100 kuna si donirao RH. nisi na vrijeme tražio trošak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I prije sam bio na sudu radi prometa, ali ne radi ovrhe i u nekim situacijama me cak i pitao sudac jel imam kakva potrazivanja od tuzitelja pa sam rekao ne i nikad mi nije stigla nikakva naplata pristojbe pa me to zacudilo. Kada sam primio rjesenje u kojem potrazuju pristojbu sam se u roku 5 dana zalio i trazio da pristojbu treba platit zagrebparking. Posto nisam odvjetnik, a nemogu ga bas uzimat za svaku glupost kad se nekom sprdne dic nekakvu tuzbu protiv mene, mozda je moja krivnja sto sam smatrao da se automatikom naplacuju svi troskovi strani koja je izgubila sud, ali ne bi li me trebala pitati sutkinja imam li potrazivanja prema drugoj strani jer me konkretno u ovom slucaju nije nista takvo pitala. I pitanje sada mogu li podici tuzbu ili nesto takvo protiv zagreb parkinga u svezi naknade stete i pozvati se na to rjesenje u kojem je presudeno u moju korist?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija