Jump to content

Prigovor na obvezni prekršajni nalog


Bla.Marijana

Preporučene objave

Poštovani, 11.9.2012 sam u Trogiru parkirala na mjesto za invalide nakon sto mi je prometni redar rekao da mogu stati na krace vrijeme,nakon 10ak min sam se vratila i docekala me kazna. Sad mi je dosao obvezni prekršajni nalog pa me zanima kako napisat prigovor. Da li da opišem situaciju koja je bila s prometnim redarom i navedem da imam svjedoka za to (suputnika) te da po toj osnovi nisam prije kažnjavana.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

[Postovani

Takoder sam dobila obvezni prekrsajni nalog.Situacija mi je slozena jer sam i prije kaznjavana za sitne prekrsaje koje sam uredno platila.Medutim ovaj put se desilo to da sam stala s autom na mjesto gdje je zabranjeno i zaustavljanje i parkiranje.To sam kriva zaista ali medutim kada s krenulabunazad da dodem do mjesta gdje se smijem zaustaviti..naravno prije sam pogledala da li ima nekoga to vec mahinalno radim dstarija gospoda se stvorila niotkud i doslovno bacila na pod...iscenirala udarac...gospoda nije ozlijedena nema cak niti ogrebotine...policija je potvrdila da nema tragova kocenja ili slicno a imam i svjedoka.Izrecena mi je kazna od 2,000 kn..zanima me mogu li.pisati prigovor i kako da obraxlizim situaciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li da opišem situaciju koja je bila s prometnim redarom i navedem da imam svjedoka za to (suputnika) te da po toj osnovi nisam prije kažnjavana.

Može i ne zaboravit broj naloga 511-.....

 

..zanima me mogu li.pisati prigovor i kako da obraxlizim situaciju

Da.Opisat situaciju kao i ovdje (malo šire i ljepše).Ukoliko kazne nisu bile od suda onda ste nekažnjavani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Poštovani, za početak bih pohvalila forum i vrijedne forumaše koji stručno i kompetentno odgovaraju na brojna pitanja. Moram priznati da mi je žao (kao psu) što se nisam prije informirala na ovom forumu jer sam ovdje zaista saznala brojne korisne informacije.

Da ne duljim, moja je situacija sljedeća.

Zbog prebrze vožnje (20 km/h, 500 kn), utvrđene kamerom u rujnu 2013. godine, krajem prosinca zaprimila sam obavijest o prekršaju kojom se traži dostava podataka o identitetu vozača. Vjerodostojnih podataka.

Obzirom da je od počinjenja prekršaja do dostave obavijesti prošlo 3 mjeseca, a da se vozilom, osim vlasnika, koriste i članovi obitelji, u zadanom roku očitovali smo se da nismo u mogućnosti dostaviti vjerodostojne podatke o vozaču. Pri tom sam razmišljala na način da ukoliko se na snimci vidi da je vozila muška osoba, a mi dostavimo moje podatke (ili obrnuto), postoji mogućnost da nas kazne zbog laganja policiji. Uz to, ni na kraj pameti mi nije bilo da time ustvari činimo prekršaj nedostave podataka. Računala sam na to da smo ispoštovali rok, da smo dostavili objektivno opravdanje i da će nam biti dostavljena snimka pomoću koje ćemo biti u mogućnosti dati vjerodostojne podatke o identitetu vozača.

Međutim, na moje neugodno iznenađenje, tijekom siječnja 2014. zaprimila sam obavezni prekršajni nalog na iznos od 2000 + 100 kn zbog nedavanja podataka o vozaču te napomenom da ukoliko se u roku od 8 dana uplati 2/3, kazna se smatra podmirenom.

Namjeravam pisati prigovor jer mislim da nemam što izgubiti, a nadam se da postoji mogućnost da u konačnici kazna bude i manja od 2/3 od 2000 kn.

Što mi možete predložiti da bude osnova prigovora? Da li da porekem prekršaj jer smo se očitovali u roku i naveli objektivne i realne razloge za nedostavu podataka ili da priznam prekršaj jer, pravno gledano, zaista nismo dostavili podatke o vozaču i da prigovorim na izrečene prekršajnopravne sankcije i tražim opomenu sukladno čl. 43. PZ-a zbog toga što dosad nisam imala prekršaja niti bila kažnjavana, da mi ni nije bila namjera počiniti prekršaj te da obećajem da se isto više neće ponoviti?

Može li se fotografija prekršaja pogledati u PP i da li to nešto košta? Nakon uvida u fotografiju, ima li ikakvog utjecaja na ishod prigovora ukoliko u međuvremenu dostavimo podatke o vozaču, odnosno uklonimo razlog prekršaja (čl. 38., st. 4.)?

Sljedeće pitanje se odnosi na plaćanje 2/3 iznosa kazne. Obzirom da je OPN od 14. siječnja ove godine, nakon stupanja na snagu izmjena PZ, da li se na plaćanje kazne odnosi 2/3 ili 50% (čl. 245. st. 3., odredba o plaćanju na mjestu počinjenja)? U Zakonu (čl. 3., st. 2.) naime piše da se, u slučaju izmjene Zakona, na počinitelja primjenjuje povoljniji propis.

Unaprijed vam zahvaljujem na savjetima i sugestijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija