Jump to content

Sa punog na pola radnog vremena


ZastoJa

Preporučene objave

Ako mi poslodavac, na moje ili njegovo traženje, svejedno, ugovor na puno želi "preinačiti" u ugovor na pola radnog vremena - to se radi jednostavnim otkazom jednog i potpisivanjem drugog ugovora ili su neke druge procedure? Jer vjerojatnije ću ja to tražiti, pa da se nešto ne zeznem.

 

Nadalje, ako u ugovoru stoji ona famozna "i ostale poslove po nalogu poslodavca" - znači li da ti ostali poslovi mogu biti oni sa posebnim uvjetima rada? Za koje nije radnik ni osposobljen, niti išta drugo i koji nemaju aposlutno nikakve veze sa radnim mjestom koje mu stoji u ugovoru. Ali poslodavac koristi izliku da je to samo "povremeno" (iako je ustvari stalno), pa da takav radnik, nema pravo ni na što vezano uz posebne uvjete - ni liječnički pregled, niti povećan broj dana godišnjeg, niti liječnički....ništa.

Ustvari, moje je pitanje, a mislim da je odgovor pozitivan - ako radnik i samo jedan sat dnevno radi posao koji spada u one sa posebnim uvjetima rada - on je radnik na tim poslovima i ima prava vezana uz takav i točka. Bez obzira ako ostatak dana radi u kancelariji. Ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija