Jump to content

Ugovor na određeno i trudnoća


mario33

Preporučene objave

Molim pomoć!

Supruga mi radi u jednom trgovačkom lancu gdje joj se svaki mjesec produljuje ugovor o radu. Ima neprekinuti radni odnos posljednjih 5 godina s tim što je prije pola godine mijenjala poslodavca jer je trgovinu od prijašnjeg vlasnika preuzeo sadašnji (nije imala pauzu u radnom odnosu). Plaća joj je 2500 kn.

Sada je trudna i liječnica joj zbog njenih godina i posla na kojem treba dizati i jako teške predmete savjetuje bolovanje. Poslodavac joj ako otvori bolovanje sigurno neće produljiti ugovor a mi naravno ne želimo riskirati komplikacije u trudnoći.

Kakva su njena prava ako otvori bolovanje i poslodavac joj ne produlji ugovor do poroda, koja bi primanja imala?

Koja su njena prava i kakva bi primanja imala nakon poroda?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas ako mi netko može odgovoriti.

Zvali smo HZZO ali su nam tamo kazali neka supruga otvori bolovanje i dođe sa papirima pa će nam onda sve reći???

Ali problem i je u tome da će ona dobiti otkaz (neće joj se produljiti ugovor) ako otvori bolovanje i trebamo znati hoće li imati i kolika će biti naknada. Ako je neće imati onda je jedino rješenje da i dalje ostane raditi bez obzira na moguće komplikacije jer nam je buđet i ovako nategnut

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je gospođa na bolovanju i dolazi do prekida radnog odnosa odnosno neproduživanja ugovora ima pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja do max 4.250 kn (prema obračunu ukoliko je plaća manja tada je i naknada plaće manja od tog) sve do stupanja na rodiljni dopust koji bi iznosio 1.663 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Rubens!

Shvaćam, znaći, do stupanja na rodiljni dopust u našem slućaju imala bi naknadu cca 2500 kn kolika joj je sada plaća. Za vrijeme rodiljnog i roditeljskog dopusta naknada bi bila 1663 kn jer bi se vodila kao nezaposlena. Jesam li točno razumio?

Odnosno, naknadu od 2500 kn za vrijeme rodiljnog i roditeljskog dopusta zadržala bi samo ukoliko bi bila zaposlena, tj. ako bi izmolila u firmi da joj produlje ugovor. Bi li oni u tom slučaju imali dodatne troškove? Pitam da znam hoće li ih ići moliti ili ne, jer ako hoće imati iti minimalne onda sigurno neće :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija