Jump to content

neisplaćene plaće a firma u blokadi...


red-woman

Preporučene objave

Poštovani,

Bivši poslodavac mi je ostao dužan 5 plaća. Budući da je firma u blokadi i nema imovine ( a poslodavac sam ima. kao i njegova obitelj) nisam krenula u sudski spor jer su mi rekli da ukoliko bih i dobila spor ako se nema od čega naplatiti u imovini firme da nema koristi. da li po novom ovršnom zakonu ja mogu išta poduzeti, da li poslodavac može odgovarati svojom imovinom, i da li ima rok jer meni sad ističe 3g od prestanka rada. uz to, nemam nikakav ugovor o radu, svoj primjerak nikad nisam dobila, a imam samo potvrdu knjigovođe da mi je dužan 5 plaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potvrde od "knjigovođe" o neisplati plaće ako su propisano napisane (sadrže tvoje ime, obračune poreza, prireza i doprinosa,...) su ovršne isprave, koje zastarjevaju za 10 godina.

 

Nikakav ugovor o radu ti ne treba, niti trebaš ulaziti u spor sa poslodavcem.

 

Trebaš samo pokrenuti ovršni postupak pred sudom, gdje si oslobođen sudskih pristojbi (prava iz radnog odnosa), ali ne i odvjetničkih troškova (osim ako ne uspiješ dobiti pravo na besplatnu pravnu pomoć).

 

Ovršni postupak je dosta formalan i kompliciran, a sud će ti i za najmanju grešku odbaciti prijedlog za ovrhu ili obustaviti ovrhu, tako da to teško možeš voditi bez odvjetnika.

 

Ako je poslodavac trgovačko društvo onda ono odgovara svojom imovinom, ali vlasnici tog društva ne odgovaraju svojom imovinom (osim ako nije jtd).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru...a reci mi ima li smisla pokretati ovršni postupak ukoliko je firma u blokadi i znam da je isisao svu imovinu iz nje a samo poreznoj je dužan pola milijuna...znači na kraju bih samo ja sebi još natovarila trošak odvjetnika a ne bih se imala čime naplatiti..mislila sam da je novi ovršni zakon bio skloniji radniku...ako on ima imovine kao fizička osoba to je presmješno..pretpostavljam da mogu jedino tužiti ga inspekciji rada ili poreznoj ali opet meni ništa od toga, samo bi on dobio eto kaznu..bar nešto..kad se već vozi u Q7 da bar nešto plati :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija