Jump to content

povrat stana godinama poslije...?


a cap ne bon

Preporučene objave

Svekrva je u devedesetima kupila i u potpunosti otplatila stan od stotinjak kvadrata. Na njega digla manji kredit (u vrijednosti recimo desetine stana), ali igrom sudbine nepravedno završila u zatvoru i za to vrijeme nije plaćala kredit i banka se upisala na stan. Od države je dobila odštetu za vrijeme provedeno u zatvoru, ali ne i za izgubljenu dobit firme niti za izgubljeni stan. Već tada je sa sinom napravila darovni ugovor kojim je htjela stan nakon otplate kredita pokloniti njemu, ali on se nikad nije gruntovno upisao, a kasnije se upisala banka i svi su digli ruke od stana. Moj suprug je nedavno umro. Mogu li taj darovni ugovor priložiti kod ostavinske rasprave kao njegovu imovinu i pokušati se boriti za stan? Mogu li desetljeće kasnije toj banci u stečaju otplatiti taj mali svekrvin kredit (zajedno s kamatama još uvijek je višestruko manji od vrijednosti stana) da zadržimo stan, da dijete i ja ne ostanemo na ulici. Mogu li ikako poništiti upis banke na stan, svekrva tvrdi da se na osnovu tadašnjih ugovora nisu ni imali pravo upisati, ali pretpostavljamo da su progurali na gruntovnici, kako se već to znalo raditi... Pitajte za dodatne detalje i pomozite molim vas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prilaganjem darovnog ugovora stičete pravnu legitimaciju za postupke u svezi stana.

ako u rješenju za nasljeđivanje bude upisano da nasljeđujete stan odnosno darovni ugovor za stan kčbr. x .... imate pravo tražiti upis nekretnine na svoje ime uz obavljanje predhodnih radnji.

 

nakon neplaćanja otkazan je kredit i banka je zatražila plaćanje dugovane svote u cijelosti. dug nije plaćen i pokrenuta je ovrha na imovinu (hipoteka). trebala je dobiti rješenje za ovrhu. od banke traži rješenje za ovrhu.

u gruntovnici provjerite dali je banka još uvjek vlasnik stana . to možete neslužbeno napraviti i n stranici e-izvadak.

banci (stečajno upravitelju) dostavite prijedlog za sklapanje ugovora za vračanje duga i nekretnine kčbr.xx (opis iz vlasničkog lista)

zatražite izračun duga. nakon sklapanja ugovora i plaćanja djela duga (manjeg) i u vlasnički list(u gruntovnici ) napravite zabilježbu za sklopšljeni ugovor.

sa ugovorom , uplatnicama za plaćeni dug, rješenjem o nasljeđivanju u gruntovnicu podnesete zahtjev za upis vlasništva.

 

da banka nije pod stečajem sve bi bilo puno jednostavnije .

potreban je veliki oprez da nebi ostali bez novca, uplaćenog za povrat duga, i nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija