Jump to content

Izvođenje javnih radova na štetu privatnog posjeda


Livada Tomislav

Preporučene objave

Pozdrav svima! Nadam se da sam odabrao ispravan podforum. Evo u prilogu je jedna fotografija pogleda na moj vinograd (s desne strane crne linije):

primjer.jpg

Kao što je vidljivo, fotografijom (nastalom s novoasfaltirane ceste) dominira kanal za odvodnju kišnice i to na moj privatan posjed, odnosno vinograd. Sada još nezrelo grožde s brajde zatekli smo u tom istom kanalu. :jok: No to nije glavni problem.

 

Bio bih vrlo zahvalan kad bi mi netko proslijedio informaciju kojim to pravom može izvođač radova (privatna firma u organizaciji i sufinanciranju Grada Ludbrega) dijelom na privatnom posjedu napraviti odvodni kanal koji još k tome pušta velike količine slivnih voda (s obadvije strane ceste je povišen teren + podignut je rubnik koji uz cestu navodi kišnicu do navedenog kanala) na moj posjed a ne na među?

 

Sve je prijavljeno komunalnom redaru, no on nas upućuje gradonačelniku "koji će sve riješiti", već više od mjesec dana.

Niti ne znam na koji se zakon mogu pozvati prilikom pisanje neke pritužbe? Postoji li neki konkretni temeljni zakonski akt na koji se mogu pozvati i postoji li kakav konkretni javni službenik koji riješava takve stvari?

 

 

Moja teorija je da su izvođači "od oka" procjenili među, promašivši nekoliko metara stvarnu, time uštedjevši na troškovima mjernika a nanijevši kontinuiranu štetu vinovoj lozi koja se nalazi tamo. No badava mi moje teorije sada. :tikvan:

 

DSC_0328.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija