Jump to content

Zadiranje u posjed


Mig-21

Preporučene objave

Poštovani,

Zamolio bih za pomoć ili ako mi netko može pomoći barem da me usmjeri za početak.

Stvar je slijedeća, susjed je jedno 5-6 pet godina koristio dio naše parcele i postavio ogradu prvi put (nije nas pitao samo nas je doveo na gotov čin) zbog životinja i jer ne može sa autom do garaže i mi smo mu dopustili da koristi taj dio dok ne prodamo tu parcelu. Sad kako je bila legalizacija njemu su napravili izmjeru postojećeg stanja i ucrtali da mu pripada i taj dio i još jedan novi dio naše parcele !, ali to je vjerojatno samo snimka postojećeg stanja, no susjed je to shvatio kao da je to njegovo pa je počeo stavljati ogradu po toj izmjeri mada ona nema veze sa postojećim stanjem u katastru i gruntovnici, sve je na nas 1/1.

Kod te izmjere ili snimke postojećeg stanja mi nismo bili prisutni jer nas nitko nije obavijestio, doznali smo za ovo drugo pomicanje međa (ograda) i to kad nas je pozvao da on postavlja ogradu i mi smo naravno došli da vidimo posjed. Vidjeli smo papire i rekli ok ako je to tako da je međa tu i drugi dan pogledali i imali što vidjeti ...to da to nije onako kako bi moralo biti i da ta izmjera nema veze sa stvarnim stanjem u katastru.

Da li da podignemo tužbu za ometanje posjeda ili za pravo vlasništva (negatorna) i koga da tužimo (njega ili mjernika za legalizaciju) jer bi ga se htjeli riješiti za sva vremena da nam više ne stvara probleme na našem posjedu. Hvala unaprijed na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija