Jump to content

pravo na aparatić za zube


nov

Preporučene objave

Imam sina 13 godina i trebao bi nositi aparatić za zube. Otkad su mu izbili prvi trajni zubi vidjelo se da ne rastu pravilno pa sam zubarku molila da nas pošalje kod ortodonta međutim rekla mi je da može ići tek kad mu svi trajni zubi izađu. Svake sam godine redovito sina vodila na kontrolu i molila za uputnicu no njezin je odgovor uvjek bio isti JOŠ NIJE VRIJEME.

Prošle godine je konačno na kontroli napisala uputnicu i poslala nas ortodontu. No tamo me dočekao hladan tuš : pošto se kod nas na aparatić čeka 6 god moj sin če taman navršit 18 g i neče imat pravo na besplatan aparatić(mobilni) nego ću ga morat platit. Predloženo mi je da ne čekam tih 6 god nego da platim 12000 kn(za obje čeljusti) za fiksni aparatić koji mu se može odmah staviti . Nakon što sam donjela papire od ortodonta zubarki ona se nasmijala i rekla mi da je njezin suprug isto ortodont ( što ja nisam znala) i da mi taj isti aparatić može napravit za 11000 kn.

Stvar je u tome da ja želim čim prije da moje djete počinje nosit taj aparatić ali bi morala podiči neki kredit da mu to omogučim. Dali postoji neki zakon da mu socijalno participira barem dio troškova?

Suprug je negdje načuo da zubarka može napisat neki zahtjev hzzo-u i da onda dijete ima pravo na sve ili dio troškova za aparat, no neznam dal se to odnosi na fiksni aparatić. TNX

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija