Jump to content

Valjanost liječničkog uvjerenja 2013/07


bajker90

Preporučene objave

Poštovani,

 

trenutno se nalazim u vrlo nelagodnoj situaciji pa bi Vas molio za stručan sud. Naime, u 6 mjesecu ove godine sam položio za A kategoriju sa liječničkom dozvolom koja je bila pri upisu 9 mjeseci stara. Problem se pojavio tek sada prilikom dodavanje nove kategorije u PU Zagrebačkoj, pošto mi poručuju da liječničko uvjerenje ne može po novim propisima biti starije od 6 mjeseci (1.7.2013). Argument gospođe na šalteru je isto toliko banalan kao i ova cijela situacija ("pc ne prihvaća starije potvrde od 6mj.!").

 

Ono što meni nije jasno, kako se na mene kao podnositelja zahtjeva za izdavanje nove vozačke, mogu sada retroaktivno uvažavati novi propisi koji tada nisu bili na snazi kada sam i obavio cijeli proces polaganja vozačkog ispita. Nadalje, jer prema takvoj konstalaciji, niti me je autoškola smjela upisati, niti mi HAK izdati uvjerenje o položenom ispitu kako se radi o očito o zastarjeloj liječničkoj potvrdi. Sama logika govori da bi se trebala uvažiti i ova stara potvrda, no očito se ovdje radi o novim načinima kako napuniti već tako ionako prazan proračun.

 

Moje pitanje, da li je ovo pravo utemeljeno kako su mi kazali iz policije i koji su mogućnosti u smislu žalbe ako to uopće ima smisla. Ne radi se ovdje o nekoj velikoj svoti dakako, ali ovo je jednostavno stvar principa.

 

Hvala.

 

Srdačan pozdrav, Robert

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primjena ovog propisa trebala bi se odnositi na sve one koji upisuju AK poslije 1.7., a ne ovakve situacije koje se nalaze sad u tom ajmo rec tranzicijskom periodu . Zalosno je u kakvoj drzavi zivimo. U svakom slucaju cu s ovim ic do kraja pa i putem suda ako nece drugacije ici makar i gace izgubio!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što meni nije jasno, kako se na mene kao podnositelja zahtjeva za izdavanje nove vozačke, mogu sada retroaktivno uvažavati novi propisi koji tada nisu bili na snazi kada sam i obavio cijeli proces polaganja vozačkog ispita.
Zato jer u pravilniku piše

Članak 6.

Uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole prilaže se:

2. "uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima koje ne smije biti starije od šest mjeseci", a vozačku tražiš u vrijeme važenja pravilnika i po njemu se može izdat vozačka dozvola neovisno o tome kad je položen vozačk i kad je upisana autoškola.

A piše i ovo

Članak 29.

Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o vozačkim dozvolama (»Narodne novine«, broj 155/2008. i 8/2009.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija