Jump to content

Prisilni premještaj u novu firmu?


trickster

Preporučene objave

Već 8+ godina neprekidno sam u stalnom radnom odnosu u njemačkom predstavništvu u RH, no od neki dan, odnosno par dana nakon ulaska RH u EU, predstavništvo je u tajnosti promijenilo ime i djelatnost u IME FIRME d.O.o. za trgovinu i usluge s naznakom da je osnivač matična kompanija u Njemačkoj. Ne piše ime vlasnika, što mi se čini da je bivše predstavništvo sad registrirano kao podružnica. Svi radnici su odjavljeni sa zdravstvenog i mirovinskog i prijavljeni u novu firmu. Nitko nije potpisivao ikakav novi ugovor ili ugovor o raskidu radnog odnosa sa bivšim predstavništvom.

 

Mene sad konkretno zanima, mora li nam poslodavac ponuditi novi ugovor i gubimo li pravo na otpremninu s obzirom da više, de facto, ne radimo u firmi/predstavništvu u kojoj smo do neki dan radili, te koje su općenito posljedice za nas radnike glede ovakvih postupaka poslodavaca? Koliko je to sve legalno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija