Jump to content

Novi Zakon o prebivalištu i boravištu Republike Hrvatske od 29.12.2012.g.


AnnaMaria

Preporučene objave

Postovani, molim Vas pravni savjet vezan za moj problem, i to sto je prije moguce, na cemu se unaprijed zahvaljujem.

Naime, imam prijavljeno prebivališta u Republici Hrvatskoj gdje sam zivjela do udaje a potom imam prijavu prebivalista i u Bosni i Hercegovini, gdje sam dobila posao. Nakon smrti mojih roditelja otkupila sam stan u Hrvatskoj oko kojega se vec 6 godina vodi sudski spor koji je pokrenuo moj brat.

Mene zanima ukoliko do 29.12.2013.g. u Hrvatskoj izvrsim odjavu prebivalista i prijavim boraviste, kakve bi mogle biti implikacije na sami sudski spor odjava obzirom da u tome slucaju moram vratiti i osobnu iskaznicu?

Osim toga, zanima me ako vratim osobnu iskaznicu onda ostajem i bez OIB-a te se temeljem toga namece pitanje kako bi u tome slucaju mogla i dalje uredno, kao do sada, placati sve zakonske obveze od el.energije, vode, pricuve, komunalne naknade i td... A ako pak to ne napravim obvezna sam platiti kaznu. Sto uciniti???? Koja je najbolja moguca solucija u navedenom slucaju???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudski spor je između vas dvoje i prebivalište nije bitno.

Vraćanjem osobne ne gubite oib jer je trajno vezan za RH državljana.Oib vam je upisan i u biometrijsku putovnicu RH (ukoliko je posjedujete).Samo sudu dostavite novo prebivalište i boravište (ukoliko netko može preuzet poštu) da vas mogu pozvat na rasprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija