Jump to content

Preseljenje u Hrvatsku


ksssan0

Preporučene objave

Nisam sigurna pod koju kategoriju spada ovo pitanje pa ga postavljam ovdje.Zanima me što bi trebao napraviti državljanin Tunisa koji se planira preseliti u Hrvatsku.Gdje se javiti i od kuda krenuti?Kakve dokumente treba imati , treba li ispunjavati kakve uvjete i dali u Tunisu postoji ikakvo hrvatsko predstavništvo jer nikako ne mogu pronaći adresu takvog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bitna stvar je razlog preseljenja jer za svaki razlog je potrebno ispunit određene uvjete.Za sam dolazak (kao turist do 90 dana) potrebna mu je viza iz dkp-a.Adrese RH dkp-a su tu

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/tunis,275.html#p

Potrebno je (za ulaznu vizu) http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/postupak-izdavanja-viza/dokumentacija-uz-zahtjev/

Uvjeti za privremeni boravak su opisani u čl.47 i 54 a zahtjev u čl.48 http://www.zakon.hr/z/142/Zakon-o-strancima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

pozdrav,

imam nešto slično sa suprugom (kubanka) .Sada, proučavao sam zakone i sve što postoji medjutim informacije sa strane MVPEI i MUP-a su stvarno kontradiktorne. Jedni kažu da može u HR sa turističkom vizom i onda možemo predat zahtjev za privr. boravište a drugi da sve mora preko veleposlanstva. Iskreno imam osječaj da oni uopče nisu koordinirani

Ali ok, pustimo to. Stvar je u tome da smo več predali zahtjev za vizu i sad bi istovremenopredali i zahtjev za boravište. Medjutim, došli bi do situacije da one bude u HR i da viza istekne dok boravište još nije riješen?

Šta da radimo? Jel se može produžit viza u slučaju da treba? Možda bi bilo najbolje da tražimo najprije boravište a tek onda, kad bude odobren, i vizu za HR !

Vjerujte mi da bi bilo lakše da ja idem tamo nego ona ovdj :-(

I plsu toga, koja je razlika izmedju obrazac 1a(Zahtjev za izdavanje odobrenja za privremeni boravak, stalni boravak i autonomni boravak ) i obrazac 2B Zahtjev za izdavanje boravišne iskaznice za člana obitelji državljana države članice EGP-a koji nije državljanin države članice EGP-a ?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija