Jump to content

Molim pomoć, ovrha T-mobile - Hanžeković


narcool

Preporučene objave

Sa tekućeg računa povučena su mi kompletna sredstva nekih 4100,00kn. Na e-bankingu, opis plaćanja piše naplata fina - ovršni postupak t - mobile i neki broj ovrhe. Broj postpaid od T-mobile nemam, nemam nikakav aktivan broj od njih i nisam dobila nikakvo rješenje o ovrsi vezano za T-mobile unazad par godina.

 

Nakon kontaktiranja T-mobile službe saznala sam:

 

Dug je iz 2006 godine, glavnica duga je 2300 kn i na to su obračunate kamate koje će se naknadno povući sa računa. Zadnju opomenu T-com je poslao 11/2006 nakon toga su predali predmet nekoj utjerivačkoj firmi Coface (http://www.coface.hr/) koju ne mogu dobit na telefon.

 

U T-Mobileu savjetuju da se obratim odvjetničkom uredu Hanžeković&partneri.

 

U to doba 2006 god koristila sam taj broj, nabila dug i ne sjećam se točno više kako je završilo ali uglavnom svaki dug na kraju platim kad mi se jave ove firme utjerivači, makar se dogovorim na rate.

 

Zanima me kakve su šanse da povratim sredstva, budući da osobno nisam primila ni jednu opomenu i rješenje o ovrsi? Kroz to razdoblje sam se udala i promjenila adresu, postoji mogućnost da su opomene završile na staroj adresi.

 

Dali se uopće može pokrenut ovršni postupak ukoliko okrivljenik nije svojim potpisom potvrdio da je primio tu obvijest kao ni jednu opomenu( a prije ovrhe šalje se 5 opomena, taj sam info dobila od T-molbile), jer logično bi bilo ukoliko nije primio ne može ni iskoristit svoje zakonsko pravo da se žali unutar 8 dana?

 

Hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nisi u pošti digla preporučenu pošiljku (rješenje za ovrhu od javnog bilježnika ), na istu uložila prigovor, javni bilježnik pokušava i drugi puta dostaviti pismena ?

rješenje o ovrsi koje nije preuzeto stavlja se na oglasnu ploću javnog bilježnika koji je rješenje donio.

istjekom zakonskog roka rješenje postaje pravomoćno i ovršno. desi se navedeno .

zastara po pravomoćnom rješenju je 10 godina .

u tih 10 godina ovrhovoditelj može tražiti prisilnu naplatu duga + kamate.

 

drugi put preuzmi rješenje i osporavaj dug. možda prođeš bolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali to znači da ako su oni meni 2007. poslali rješenje o ovrsi i ja sam ga primila (više se sjećam) nakon 6 godina mi mogu povuc novce sa računa bez ikakve obavijesti o tome? Ne radi se o ovrhu na plaću nego je zapljenjena svota na racunu porodiljna naknada!

 

Naravno, odvjetnicki ured se ne javlja na telefon :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija