Jump to content

Obavijest o prometnom prekršaju


Manky

Preporučene objave

Postovani, vidim da ima puno tema o ovome i procitao sam veci dio, medutim, htio bih vase misljenje o mom slucaju. Dakle dobio sam famozni obrazac za prijavu podatka o vozacu, da ne duljim, naravno da cu to ispuniti korektno jer znam da sam ja vozio iako je proslo dva mjeseca. sljedi onaj najgori dio, a to je da ispada, po clancim i stavkama da sam vozio preko 100 na ogranicenju od 50km/h.(5000-15000kn) vjerojatno mislite da sam sad ja neki ludi vozac,ali kao i uvijek postoji i ona ''moja strana price''. kao sto i navedena adresa gdje se spominje pocinjenje prekrsaja vidi se da je to pocetak jednog mjesta gdje je ogranicenje 50, no ogranicenje prije ulaska je 80km/h. Dali je moguce da nakon svega, odnosno kad dode kazna, probam sa zalbom na nacin da priznajem prebrzu voznju, no da sam bio u trenutku usporavanje? dali se na snimci vidi na kojoj smo udaljenosti ja i radar, **posto je velika mogucnost da sam jos bio na dopustenih 80km/h.** sutra kada cu predavati obrazac, mogu li zatraziti snimak na uvid? i dali se kazne zbrajaju ako u roku od osam dana ne podnesem izvjestaj o tome ko je vozio. dakle 5 000-15 000+2000-5000? puno hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ljudi, ja se ispricava, umjesto stavke 5, ja sam citao 3, dakle kazna bi bila 1000kn, pao mi kamen sa srca :) ali bez obzira cu se pokusat polakomit pa objasnit situaciju prelaska sa 80 na 50 i to da otkad imam vozacku (5 godina) nisam bio kaznjavan ni opominjan, mozda mi oproste, sto mislite? :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili ide kazna za brzinu i nedavanje podataka, ne mogu obje jer se ne zna tko je počinio prekršaj brze vožnje.

Što se tiče gdje je radar stajao i gdje je znak i vozilo Pravilik kaže "Prekršaji vezani uz brzinu kretanja vozila neće se utvrđivati u zoni od 100 metara od postavljenog prometnog znaka za obilježavanja naseljenih mjesta ili od prometnog znaka izričitih naredbi »ograničenja brzine«.

Iznimno od stavka 2. ovoga članka, prekršaji vezani uz brzinu kretanja vozila u zonama škola ili drugih ustanova gdje se okuplja veći broj djece mogu se utvrđivati u zoni od 30 metara od postavljenog prometnog znaka izričitih naredbi »ograničenja brzine« ili prometnog znaka opasnosti »djeca na cesti«."

Bitno je da je utvrđena prekoračena brzina a da li je bilo usporavanje ili ubrzanje je manje sporno.Žalit se može na sve načine a sudac će odčućit o vjerodostonosti izjave.

Vidjet će se vrijeme,brzina i udaljenost vozila od radara a udaljenost od znaka i radara neće.

Sliku nisu izradili nego će to napravit tek kad bude upućen prigovor na prekršajni nalog odnosno kad to zatraži počinitelj ili sud a izradu plaća okrivljenik (ne znam koliko).

http://www.propisi.hr/print.php?id=8706

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija