Jump to content

Snimanje bez neznanja


Mile323

Preporučene objave

Pozdrav....danas sam zaustavio covjeka na cesti i pitao ga za novce koje mi je duzan vec dosta dugo.... Dakle samo sam ga pitao ...i rekao mu da cu ga za mjesec dana opet pitat za to.... on je taj razgovor snimio diktafonom na mobitelu...(nije bilo nikoga u blizini) ..sad me zanima sto on moze sa tom snimkom ,i moze li ju upotrijebiti protiv mene...vjerojatno postoji neka slicna tema pa se ispricavam ako to ponavljam ..ali volio bih znati situaciju bas za svoj slucaj... Hvala unaprijed :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je snimanje izvršeno uz vašu suglasnost po upozorenju o snimanju - snimka je zakonita i može se upotrijebiti kao dokaz protiv vas. E sad, u kojem točno postupku, to je pitanje, al nekako vuče na kazneni postupak radi kaznenog djela - protupravne naplate iz čl. 323. KZ-a. Doduše, ako ste doista samo pitali kada će vam vratiti novac, onda se nemate čega bojati. Ali, u budućnosti izbjegavajte ovakve situacije, jer bi se mogla izvući konstrukcija o postojanju prethodno opisanog kaznenog djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija