Jump to content

tužba zbog prokišnjavanja vode u moj stan


dokto

Preporučene objave

Molila bi pomoć oko tužbe.

2010 godine počelo je prokišnjavanje vode u moj stan sa terase iz susjedovog stana. Obzirom da se nismo mogli dogovorit sa susjedom da se na terasu nanese novi hidroizolacijski sloj i novo popločenje jer iz priložene dokumentacije koju on posjeduje vidljivo da hidroizolacija nije pravilno postavljena. Krenuli smo sudski rješavat problem. U postupku osiguranja dokaza došao je sudski vještak građevinske struke kojega sam platila, nakon njega prilikom podnošenja tužbe dolazi novi vještak kojeg sam također platila. Oba vještačka nalaza govore u moju korist odnosno da je uzrok štete u mojem stanu procjeđivanje vode sa terase susjeda i da bi trebalo sanirati terasu i štetu u mojem stanu, međutim susjedi se protive nalazima i traže da kao svjedoci dođu susjedi okolnih kuća što sudac također na naše protivljenje prihvaća. Susjedi na ročištu svjedoče da na tom području ima jako puno podzemnih voda i da njima isto prokišnjava od podzemnih voda. U drugom vještačkom nalazu sudski vještak negira mogučnost prodora vode zbog podzemnih voda jer je položaj fleka na plafonu takav da isključivo voda dopire sa terase susjeda.

Nakon svega toga sudac donosi odluku o odbacivanju tužbenog zahtjeva jer kako sam kaže na stranu vještački nalazi očito na tom području postoji puno podzemnih voda.

Dobro tko je tu lud i šta mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija