Jump to content

Pravo na nasljedivanje ako se unuka prijavi kod bake


roby1972

Preporučene objave

Zanima me, rastavljen sam i zivim sa sinom na drugoj adresi a bivsa sa malom isto na drugoj adresi, i nedavno je mala napravila osobnu na maminu adresu (bakinu) pa me zanima da li ona time moze dobiti kakvo pravo na nasljedivanje posto sam ja sin jedinac tj, jedini nasljednik posto je tata preminuo prije par godina? Da li se trebam zabrinut zbog toga jer nisam znao za to do nedavno?Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam vas dobro shvatio, vi pitate za nasljeđivanje vaše majke? Ako je situacija takva kako ste je opisali, znači vi ste jedinac, a otac je umro, tada ćete majku naslijediti samo i isključivo vi kao jedini zakonski nasljednik iz prvog nasljednog reda. Prijava adrese prebivališta vaše kćeri nema nikakav utjecaj na vaše zakonsko nasljedno pravo.

 

E sad, da li će vaša majka možda napraviti oporuku, kojom bi ostavila nešto vašoj kćeri (svojoj unuci) kao oporučnoj nasljednici, to ćete vidjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija